Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema mira

U žestokom okršaju turska vojska ubila je tri kurdska pobunjenika

Turski premijer Erdogan
AFP/PIXSELL
14.06.2011.
u 21:00

Više stotina vojnika, uz podršku helikoptera, sudjelovalo je u operaciji razbijanja grupe od desetak članova Kurdistanske radničke partije (PKK)

Turska vojska ubila je trojicu kurdskih pobunjenika u okršaju u središnjem dijelu zemlje, što je prvi ozbiljan incident od parlamentarnih izbora održanih u nedjelju. Čelnik zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) Abdulah Odžalan zaprijetio je iz zatvora "ratom" ako vlada ne započne pregovore s kurdskim predstavnicima do 15. srpnja. Više stotina vojnika, uz podršku helikoptera, počelo je operaciju razbijanja grupe od desetak članova PKK rano jutros u pokrajini Sivas, daleko od uobičajene zone konflikta s kurdskim separatistima na jugoistoku Turske.

Premijer Recep Tayyip Erdogan, čija je stranka pobijedila na izborima u nedjelju, rekao je da su neki službenici dosad razgovarali s Odžalanom, ali da njegova vlada neće pregovarati s PKK-om, koji su Turska, SAD i Europska unija uvrstile u terorističke organizacije.

U novom sazivu turskog parlamenta bit će 36 poslanika s kurdskom podrškom, za razliku od dosadašnjih 22.

 

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
02:57 15.06.2011.

Zivio nezavisni Kurdistan !!!

PA
Pasdaran
00:50 16.06.2011.

Marsijanac, kurdska domovina je IRAN.

OB
-obrisani-
23:32 14.06.2011.

mijenjati pijuna za kralja nikad nije bilo dobro kao ni vjerovati zeni koja laze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije