Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA NAJVEĆA BEBA?

U Pakracu rođen mali div Dario težak 6280 grama i dug 56 cm

beba (1)
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/7
16.06.2010.
u 20:07

Dario već sad na sebi ima odjeću predviđenu za tromjesečnu dob, a liječnici koji su porodili Darijevu majku Ivanu dosad nisu imali tako veliku bebu u bolnici.

Iako službene statistike ne postoje, Dario Tobijaš, rođen prije dva dana u pakračkoj bolnici, s težinom od 6280 grama i dužinom od 56 centimetara sigurno bi mogao konkurirati za najveće hrvatsko novorođenče. Dario je već sad u odjeći predviđenoj za tromjesečnu dob.

Dr. Nikola Balja i dr. Štefica Svjetličić, liječnici koji su porodili Darijevu majku Ivanu, dosad nisu imali tako veliku bebu u bolnici.

- Najveća beba težila je 5800 grama, ali ovo je zasigurno najveća beba koju sam porodila u praksi, a radim već 33 godine u ovoj bolnici - kaže  dr. Štefica Svjetličić.

- Još prije kraja trudnoće pripremila sam se na veću bebu, do pet kilograma. No kad su mi nakon porođaja rekli da moj Dario ima 6280 grama i da je dugačak 56 centimetara, pomislila sam da sam pod narkozom pogrešno čula. Nisu vjerovali ni moji kad sam im javila. Ma, najbitnije je da je moje zlato živa i zdrava beba - kazala je Darijeva majka Ivana Tobijaš (28) za 24 sata i dodala:

- Svakih sat i pol traži hranu. Velika je beba, mora jesti. Njegovu braću, Gabriela (5,5) i 15-mjesečnog Josipa, hranila sam svaka tri sata, ali Dario može jesti non-stop. Čim sam došla u sobu do mobitela, nazvala sam supruga Željka. Samo je rekao: "Isuse, 6280 grama?! Čuj, ženo, jesi sigurna?". No sretan je i ponosan - kaže Ivana, koja malo žali što nije rodila curicu.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar neugodan
neugodan
20:58 16.06.2010.

Nisam zloban, ali ovdje se odmah vidi da ce ovo dijete biti mcdonalds generacija koja ce kostati hzzo 30.000.000$ u prvih 20g zivota. ovakvim debelima bi ja uvjetovao potpisivanje odredjenih ugovora za odzavanje zdravog zivota ako zele imati djecu...nadam se samo da je beba zdrava i da nije \"debela\"...

OB
-obrisani-
21:10 16.06.2010.

mali- valiki čovijek i naka mu je sa srečom

ST
stela
00:24 17.06.2010.

ma mali je super, samo sirota zena... sretno im!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije