Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'U Hrvatsku ušlo oko 14 i pol tisuća stranaca iz EU, od toga oko 9 tisuća Slovenaca'

Ministar je rekao kako su granični prijelazi, kao što su oni prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori, do daljnjeg zatvoreni, a to je odluka na razini EU, ali kako svejedno i njihovi državljani mogu pod određenim uvjetima proći kroz Hrvatsku
16. svibnja 2020. u 19:56 6 komentara 2441 prikaza
Pojačana kontrola na graničnom prjelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je danas do 18 sati u Hrvatsku ušlo oko 14 i pol tisuća građana EU, a od toga oko 9 tisuća građana Slovenije.

Velika kolona kamiona na granici Njemačke i Poljske koronavirus u svijetu Njemačka objavila kada potpuno ukida kontrole na granicama

Ministar je za HRT rekao da je u izradi online platforma koja bi omogućila strancima koji dolaze u Hrvatsku da se unaprijed najave zbog epidemioloških razloga kako bi ih se moglo u slučaju potrebe kontaktirati.

Na pitanje kako to da Slovenci, iako su proglasili da je epidemija završila, još uvijek imaju strožije mjere od Hrvatske, ministar je rekao kako svaka država radi mjere sukladno svom zakonodavstvu. - Važno je da su svi svjesni da virus još uvijek postoji i da svi moraju biti odgovorni i ponašati se sukladno preporukama epidemiološke struke - rekao je ministar. Kreće dosad najveće popuštanje mjera u Italiji DRŽANJE RAZMAKA OSTAJE Od 3. lipnja Italija otvara granice, izdana i pravila za plaže: 10 m2 za 1 suncobran

- Zajedno s Ministarstvom turizma, Turističkom zajednicom, Udrugom hotelijera pokušavamo učiniti maksimalan napor kako bismo strance informirali o tome kakve se mjere poduzimaju - naglasio je ministar I dodao kako je danas bio u Sloveniji i čim je prešao granicu odmah mu je došao sms poruka o tome kome se može javiti u slučaju simptoma. Naglasio je kako je sve ovo jedno “novo normalno” te kako je u interesu institucija, ali i pojedinaca i onih koji dolaze u Hrvatsku da se virus ne proširi te da se usklađeno ponašamo. Koronavirus dezinfekcija predmeta WHO upozorio: Još ne postoji dokaz da se koronavirus može širiti preko površina

Ministar je rekao kako su granični prijelazi, kao što su oni prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori, do daljnjeg zatvoreni, a to je odluka na razini EU, ali kako svejedno i njihovi državljani mogu pod određenim uvjetima proći kroz Hrvatsku.
Pojačana kontrola na graničnom prjelazu Bregana zbog koronavirusa
1 / 24
Niske cijena ulaznice u Nacionalni park Plitvička jezera privukle su brojne domaće turiste pa je popularne slapove samo danas posjetilo oko 5.500 Hrvata.


Na pitanje što misli, hoće li HDZ imati dovoljno glasova za raspuštanje Sabora I koji termin HDZ-u više odgovara za izbore, Božinović je rekao kako je očito da se opoziciji ne ide na izbore, a HDZ-u je svejedno kada će pobijediti.
Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • Heineken :

    tko je onda ostao u Sloveniji,bošnjaci i srbende

  • Volimrukomet:

    Divota, bez maski, bez odstojanja. Bravo..i dalje nas prave blesavima

  • prcko.vita:

    Hoćete reći da je u Hrvatsku ušlo cca 5000 zaraženih virusom, i da ćemo tek za 14 dana vidjeti koliko su se pridržavali mjera zaštite.