Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Božinović:

'U Hrvatsku ušlo oko 14 i pol tisuća stranaca iz EU, od toga oko 9 tisuća Slovenaca'

Pojačana kontrola na graničnom prjelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.05.2020.
u 19:56

Ministar je rekao kako su granični prijelazi, kao što su oni prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori, do daljnjeg zatvoreni, a to je odluka na razini EU, ali kako svejedno i njihovi državljani mogu pod određenim uvjetima proći kroz Hrvatsku

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je danas do 18 sati u Hrvatsku ušlo oko 14 i pol tisuća građana EU, a od toga oko 9 tisuća građana Slovenije.



Ministar je za HRT rekao da je u izradi online platforma koja bi omogućila strancima koji dolaze u Hrvatsku da se unaprijed najave zbog epidemioloških razloga kako bi ih se moglo u slučaju potrebe kontaktirati.

Na pitanje kako to da Slovenci, iako su proglasili da je epidemija završila, još uvijek imaju strožije mjere od Hrvatske, ministar je rekao kako svaka država radi mjere sukladno svom zakonodavstvu. - Važno je da su svi svjesni da virus još uvijek postoji i da svi moraju biti odgovorni i ponašati se sukladno preporukama epidemiološke struke - rekao je ministar.


- Zajedno s Ministarstvom turizma, Turističkom zajednicom, Udrugom hotelijera pokušavamo učiniti maksimalan napor kako bismo strance informirali o tome kakve se mjere poduzimaju - naglasio je ministar I dodao kako je danas bio u Sloveniji i čim je prešao granicu odmah mu je došao sms poruka o tome kome se može javiti u slučaju simptoma. Naglasio je kako je sve ovo jedno “novo normalno” te kako je u interesu institucija, ali i pojedinaca i onih koji dolaze u Hrvatsku da se virus ne proširi te da se usklađeno ponašamo.


Ministar je rekao kako su granični prijelazi, kao što su oni prema Srbiji, BiH, Crnoj Gori, do daljnjeg zatvoreni, a to je odluka na razini EU, ali kako svejedno i njihovi državljani mogu pod određenim uvjetima proći kroz Hrvatsku.
Pojačana kontrola na graničnom prjelazu Bregana zbog koronavirusa
1/24


Na pitanje što misli, hoće li HDZ imati dovoljno glasova za raspuštanje Sabora I koji termin HDZ-u više odgovara za izbore, Božinović je rekao kako je očito da se opoziciji ne ide na izbore, a HDZ-u je svejedno kada će pobijediti.

Komentara 6

ČV
čača vrati se
20:05 16.05.2020.

tko je onda ostao u Sloveniji,bošnjaci i srbende

VO
Volimrukomet
20:21 16.05.2020.

Divota, bez maski, bez odstojanja. Bravo..i dalje nas prave blesavima

PV
prcko.vita
20:06 16.05.2020.

Hoćete reći da je u Hrvatsku ušlo cca 5000 zaraženih virusom, i da ćemo tek za 14 dana vidjeti koliko su se pridržavali mjera zaštite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije