Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslana HALMED-u

U Hrvatsku stigla dokumentacija za Sputnjik V, čeka se odobrenje EMA-e za puštanje na tržište

U BiH počelo cijepljenje protiv koronavirusa ruskim Sputnjikom V
Dejan Rakita/PIXSELL
14.03.2021.
u 15:47

Nakon što HALMED zaprimi dokumentaciju, pristigla papirologija evaluirat će se teće se utvrditi je li cjepivo učinkovito i sigurno.

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je kako je u Hrvatsku stigla dokumentacija za Sputnjik V te je poslana dalje HALMED-u na razmatranje.

"I dalje čekamo odobrenje EMA-e za puštanje na tržište", poručeno je. No, iz HALMED-a su za RTL rekli da njima ništa još nije došlo.

Nakon što HALMED zaprimi dokumentaciju, pristigla papirologija evaluirat će se teće se utvrditi je li cjepivo učinkovito i sigurno. Hrvatski regulator treba ustanoviti sadrži li ruska dokumentacija sve što je nužno kako bi se mogla utvrditi učinkovitost i sigurnost cjepiva.

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
16:46 14.03.2021.

... stigla dokumentacija za Sputnjik V, čeka se odobrenje EMA-e... Što će nam dokumentacija ako čekamo EMA-u?

Avatar Hazl113
Hazl113
17:20 14.03.2021.

Pitanje: Zašto Putin prodaje cjepivo, a ne cijepi svoje ljude.Ima netko odgovor na to.

YE
yelloman
18:55 14.03.2021.

Argentina trebala dobiti 14miljuna komada Sputnika do veljače do sad stiglo 2.5 Mexico, Venezuela,Brazil svima obećani milijuni doza stiglo svima minimalno. O Ruskoj bratskoj Euroazijskoj uniji Kirgistanu Bjelorusiji da ne pričamo. Tamo Putin jedva da je ista poslao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije