Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpad iz albanije

U čišćenju smeća na Pelješcu sudjeluje i Kristijan Curavić

smeće, pelješac, curavić (1)
Foto: Kristijan Curavić
1/4
23.11.2010.
u 16:38

Smeće koje je zatrpalo plaže Mljeta i Pelješca najvjerojatnije je posljedica jakih kiša u Albaniji te poplava koje su “očistile” ilegalna smetišta i otpad izbacile u more, smatraju albanski aktivisti

Danas je počelo čišćenje i uklanjanje smeća koje je zatrpalo plaže Mljeta i Pelješca. U akciji čišćenja sudjeluje Ekobrod iz Ploča i Dubrovnika. Pomoć im pruža i policijska ophodnja na moru te dvije ekipe ronilaca iz Trstenika. U čišćenje akvatorija uključili su se i ronioci koje je okupio Kristijan Curavić.

>>Oprez: Otpad i lešine životinja zatrpali plaže na Pelješcu

Smeće koje je zatrpalo plaže Mljeta i Pelješca najvjerojatnije je posljedica jakih kiša u Albaniji te poplava koje su “očistile” ilegalna smetišta i otpad izbacile u more, smatraju albanski aktivisti za očuvanje prirode.

– Budući da su pronađene strvine domaćih životinja, vjerujem da je riječ o bujicama koje su poplavile sela i nosile sve pred sobom. S ilegalnih smetišta - jer Albanija nema uređena odlagališta pa se sve baca gdje se stigne - bujica je odnijela smeće u rijeke, vjerojatno Bojanu pa potom u Jadran – bila je zgrožena slikama s hrvatskih otoka Anisa Xhitoni iz udruge Eden.

Iako je dubrovačko-neretvanski župan spomenuo da bi Hrvatska trebala Albaniji poslati službenu notu, u MVPEI-u o tome zasad ne razmišljaju dok se ne utvrde činjenice.

Na čišćenju kopnenog dijela angažirano je komunalno društvo Općine Orebić koji čišćenje obavljaju uz pomoć 15-ak ljudi, tri kamiona i bagera.

Komentara 14

OB
-obrisani-
17:03 23.11.2010.

Nadam se da je ostao i poslije slikanja.

KM
kraljevic_marko
17:07 23.11.2010.

Eh, kao da u Albaniji ima ilegalnih odlagališta. Kod njih je ekološka svijest tako visoka da je takvo nešto nemoguće. A i inače im je infrastruktura na visokoj razini.

OB
-obrisani-
17:51 23.11.2010.

Super, što to nekakvi \"aktivisti\" smatraju - a ko će platit ? A tko će platit štetu nastalu, a ne samo i čišćenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije