Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smeće iz Albanije

Oprez: Otpad i lešine životinja zatrpali plaže na Pelješcu

otpad, smeće, pelješac, mljet (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/5
22.11.2010.
u 14:24

DUZS je upozorio građane da ne diraju otpad zbog mogućih utjecaja na zdravlje

Uz obale poluotoka Pelješca pronađeno je, prema prvim procjenama, desetak tona otpada koje je more izbacilo na plažu u Trsteniku. Pretpostavlja se da je riječ o otpadu iz Albanije, a donio ga je jak jugoistočni vjetar. Najugroženija područja su uvala Zaglavak, luka Trstenik i područje Dingaškog škoja.

Djelatnici Lučke kapetanije ustanovili su da je riječ o plastičnom otpadu (boce i najlonske vrećice) pomiješanom s ostacima drvene građe. Zamijećene su i lešine životinja (koza, ovaca, pasa i divljih svinja), a na plažu Trstenik more je izbacilo i leš dupina, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Sanacija odgođena zbog lošeg vremena

Upozorili su građane da ne diraju otpad zbog mogućih utjecaja na zdravlje.

Zbog plutajuće trstike pomiješane s otpadom pretpostavlja se da je nanos stigao i iz rijeke Bojane. Prema dojavama lokalnih ribara postoji realna opasnost i za sigurnost plovidbe zbog plutajućih debla u blizini svjetionika i otočića Lirica.

Sanacija onečišćenog područja trebala je početi danas, ali je odgođena zbog loših vremenskih uvjeta i počet će čim se vremenske prilike poboljšaju, izvijestio je DUZS.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
07:36 23.11.2010.

Cudi me samo da jos ni jedan kreten nije za to smece optuzio Premijerku.

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
19:35 22.11.2010.

To nažalost biva tako kada sklopite savez sa vragom. Meni ovo više lići na septičku jamu, nego na Jadransko more.

UK
Ugo Kajvez
23:05 22.11.2010.

Čim hitnije počistiti i račun poslati albaniji ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije