Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezime partija

Tijekom Ultre privedeno 200-tinjak osoba, treće noći 13 partijanera u KBC-u

droga
Foto: PU splitsko-dalmatinska
14.07.2014.
u 12:12

Trećeg dana Ultre policija uhitila trojicu zbog dilanja ectasija, kokaina, speeda i marihuane

Nakon tri dana Ultra Europe Festivala na splitskom stadionu Poljudu nije bilo ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira, niti oštećenja i uništenja imovine i materijalnih sredstava, priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Zadnjeg dana Festivala, splitska policija je podnijela kaznene prijave zbog dilanja protiv 29-godišnjaka kod kojeg su u nedjelju pronašli 35 tableta Ecstasyja. 40- godišnjaka kod kojeg su pronađene 53 tablete ecstasyja, 12 grama speeda i 8,2 grama marihuane te protiv 25- godišnjaka kod kojeg je pronađeno 54,78 grama kokaina i 2,46 g amfetamina. Ukupno, protiv osam osoba, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnje i prometa drogama, podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Ukupno je privedeno 197 osoba, 118 hrvatskih državljana i 79 stranih, od kojih je 167 osoba prekršajno sankcionirano zbog počinjenja prekršaja vezanih uz zlouporabu droga. Javno okupljanje, kako na mjestu održavanja na Poljudu, tako i u gradu Splitu je osiguravalo 50 policijskih službenika tijekom dana, a 100 policajaca tijekom noći.

Splitska hitna pomoć i treće je noći Ultra festivala imala dosta posla, iako manje nego prva dva dana. U splitsku su bolnicu odvezli 13 partijanera. Petero ih je završilo na Hitnom kirurškom s lakšim ozljedama, šestero i na hitnom internom zbog intoksikacije alkoholom ili drogama, jedan na psihijatriji i jedan na odjelu Uho, grlo, nos. Iz splitske Hitne pomoći pohvalili su policiju koja je spriječila veću pošast drogiranih mladih osoba.

>> Smrtno stradalo dvoje mladih, vraćali se s Ultre

Ključne riječi

Komentara 2

RE
reborn
13:22 14.07.2014.

Prije 3 mjeseca u Dubrovniku se održavao "sličan" događaj na kojem se okupilo preko 35.000 mladih i onih koji se tako osjećaju. Tamo nije bilo dilanja opijata, nije bilo konzumiranja alkohola i droge, nije bilo intenzivnog rada na hitnim odjelima bolnice, a i policija je imala lagan posao. Usprkos svemu, onaj događaj je prštao od pjesme i istinske radosti. Dva "slična" događaja, a opet tako različita... U čemu je "kvaka"?

MB
marinkoludi.ban
15:04 14.07.2014.

da,jedino ako je u Du party bio u samostanu,hehehe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije