Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malena Maria

Test DNK potvrdio: Bugarska Romkinja majka je Plavog Anđela

majka Maria (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
Autori: ba/VLM, i.kri/VLM
25.10.2013.
u 16:32

Sasha Ruseva jučer je rekla kako nije prodala tajanstvenu djevojčicu, nego je bila prisiljena ostaviti je kod prijatelja

Test DNK potvrdio je da je 35-godišnja bugarska Romkinja Sasha Ruseva majka Plavog Anđela, tajanstvene plavokose i plavooke djevojčice pronađene u romskom kampu u Grčkoj, potvrdile su bugarske vlasti, prenosi Daily Mail.

Sashin suprug Atana Rusev (37) ima albino gen u svojoj obitelji, što bi mogao biti uzrok Marijine svijetle puti i kose. Petero ostale djece tog para također ima plavu kosu i jako nalikuju Mariji.

"Nisam prodala Mariju niti sam je se odrekla"

Žena je jučer izjavila kako želi da joj vrate dijete, piše Daily Mail. Majka desetero djece, 35-godišnja Sasha Ruseva, tvrdi da nije prodala djevojčicu nazvanu Maria, nego je bila prisiljena ostaviti je kod prijatelja u Grčkoj dok je još bila beba jer nije imala novca da bi platila legalne dokumente potrebne da je odvede kući u Bugarsku.

Njezin suprug, 37-godišnji Atana Rusev, ima albino gene u svojoj obitelji zbog kojih je djevojčica naslijedila plavu kosu i blijedu put. – Nisam prodala Mariju niti sam je se odrekla. U posljednje četiri godine nikada nisam zaboravila Mariju. Molila sam se za nju svakoga dana. Želim je natrag – kazala je Ruseva, koja je prvi put zatrudnjela u 13. godini.

Kada je bila trudna s Marijom, ona i suprug došli su obrađivati polja u Grčkoj. Tvrdi da je njezina najstarija kći ostala u Bugarskoj čuvati ostalu djecu, no taj je plan propao kada se kći poželjela udati i odseliti, zbog čega se Ruseva morala vratiti kući. Dodaje da nije mogla povesti djevojčicu u Bugarsku jer su grčke vlasti tražile "stotine eura" za rodni list, a ona toliko novca nije imala.

"Ne sjećam se datuma kad sam je rodila"

– Rodila sam Mariju prije oko četiri i pol godine. Ne sjećam se točnog datuma. Brinula sam se za nju sedam mjeseci, ali morala sam se vratiti u Bugarsku čuvati ostalu djecu. Ostavila sam kćer sa ženom koja je sa mnom dijelila sobu – kazala je Ruseva te dodala kako je tražila od te žene da joj vrati djevojčicu.

– No, ona to nije učinila. Ne sjećam se kako se zvala, bilo je to prije četiri godine. Zvala sam tu ženu nekoliko puta i rekla mi je da je djevojčica dobro i da je sigurna. Ne znam zašto je tako dugo nije vratila – tvrdi Ruseva i dodaje kako više nije imala novca za telefonske razgovore pa je prestala zvati ženu kod koje je bilo njezino dijete. Dodaje da nikada nije odustala od tog djeteta jer je ono njezina "krv i meso".

>>Pronađeni biološki roditelji Plavog Anđela u Bugarskoj?

>>Američki par tvrdi: Maria je možda naša oteta kći Lisa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije