Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Bubaš:

'Sva cjepiva koja su u Hrvatskoj sto posto štite od umiranja u slučaju zaraze'

Zagreb: U Hrvatskoj zabilježeno 1313 novih slučajeva zaraze koronavirusom
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
09.02.2021.
u 08:04

Dodala je da je teški klinički oblik bolesti najprisutniji upravo u dobnim skupinama 65 plus te da ne treba dvojiti treba li se ili ne cijepiti jer je uz distancu i maske cjepivo najučinkovitije oružje protiv širenja zaraze

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. Marija Bubaš gostovala je u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska i kazala kako cjepiva protiv bolesti COVID-19 koja dolaze u Hrvatsku sto posto štite od umiranja u slučaju zaraze tom bolešću.

Govoreći o cjepivu AstraZenece, odnosno navodima da je manje učinkovito ili sigurno za starije od 65 godina, Bubaš je rekla da su sva cjepiva u primjeni u Hrvatskoj odobrena od Europske medicinske agencije i vrhunski sigurna za primjenu.

- Nema dvojbe jesu li ta cjepiva sigurna, a što se tiče njihove učinkovitosti, to su vrlo učinkovita cjepiva i sva ta cjepiva koja dolaze i dolazit će u Hrvatsku, za koja se Hrvatska predbilježila i za koja je zainteresirana, ali sad naročito ova tri koja jesu tu, su cjepiva koja sto posto štite od umiranja u slučaju zaraze bolesti COVID-19, rekla je Bubaš.

Dodala je da je teški klinički oblik bolesti najprisutniji upravo u dobnim skupinama 65 plus te da ne treba dvojiti treba li se ili ne cijepiti jer je uz distancu i maske cjepivo najučinkovitije oružje protiv širenja zaraze, a pogotovo protiv teških kliničkih oblika bolesti i umiranja.

- Da se poslužim riječima Zaklade Ana Rukavina, "Želim život, želim budućnost". Nadam se da svi žele život i da im je život dragocjen toliko da će se odlučiti čim god, što prvo im dođe pod ruku, bez obzira na ovu dob i ove priče. Činjenica je da su se neke zemlje Europe odlučile ne primjenjivati AstraZenecu u starijim dobnim skupinama. Međutim, cijepljenje je i dio strategije borbe protiv epidemije. Naši stručnjaci su evaluirali to cjepivo kao sigurno za primjenu u tim dobnim skupinama o kojima se sada debata javno proteže kroz medijski prostor - rekla je Bubaš.

Video: Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama

Bubaš je rekla da se radi o prekomjernoj predostrožnosti. - Relativno je manji broj ispitanika u dobi 65 plus, pa je onda AstraZeneca to lijepo rekla da, eto... Zbog toga što nema dovoljno ispitanika, oni su se ograničili, ali ja bih ipak rekla da je to cjepivo koje treba primiti, da je to cjepivo koje nema velikih zabilježenih nuspojava, koje je upravo zbog toga sigurno za primjenu, i to je cjepivo koje omogućuje da se spasiš od smrtnog ishoda i teškog kliničkog oblika bolesti - rekla je Bubaš.

Ključne riječi

Komentara 18

DA
dancuo
10:32 09.02.2021.

Smrtnost od slavnog virusa je 0,5% do 70 godina te oko 2% u slučaju gerijatrije. Evo, sticali smo se da primimo gensku terapiju (ne cjepivo!) protiv plandemične Prehlade-19 i prava je šteta da ista nije isprobana ni na štakorima ali je eto - 100% sigurna i uopće ne treba dvojiti što nam je činiti. Naravno, sve mjere globalističke represije ostaju i dalje, dok ne pocrkamo.

FR
Franko777
09:10 09.02.2021.

Hahahaha možda najveća glupost koju je netko izjavio od pojave korone 😂😂😂

Avatar shadow
shadow
10:46 09.02.2021.

ŠTO TEORETSKI RADE CJEPIVA?? Jedino što cjepiva rade je da unesu patogen u vaš organizam, onaj patogen protiv kojeg se cijepite kako bi organizam izazvao imunu reakciju i stvorio ANTITIJELA! Hmmmm, što se događa ako patogen uđe u vas samostalno a ulaze deseci vrsta virusa i bakterija SVAKODNEVNO u vas, što se tada događa? ORGANIZAM AKTIVIRA BIOLOŠKE ODGOVORE IMUNITETA ZA STVARANJE ANTITIJELA NA PATOGEN! DAKLE: Cijepljeni ili ne, ista reakcija se događa u organizmu-ISTA/IDENTIČNA, dakle cijepljenje je nepotrebna,potencijalno opasna piz....arija jer ako vaš imunitet radi kako treba obranit će vas bez cjepiva ali ako vaš imunitet NE RADI onda neće ni cjepivo potaknut imunu rakciju na patogen u cjepivu nego če se patogen PROŠIRITI I ZARAZITI VAS jer imunitet nije spreman iz bilo kojeg razloga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije