Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Susret Plenković-Cerar je moguć, ali bolje da do njega ne dođe'

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u utorak na sastanku na vrhu SEECP-a, a slovenski mediji nagađaju da bi tom prilikom moglo doći i do njegova susreta s domaćinom skupa, slovenskim premijerom Mirom Cerarom
23. travnja 2018. u 22:45 6 komentara 844 prikaza
Karl Erjavec
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je u ponedjeljak kako je moguće da se na marginama summita Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) koji se održava na Brdu kod Kranja u utorak sastanu slovenski i hrvatski premijer, ali da je s obzirom na aktualnu situaciju bolje da "do bilateralnog susreta ni ne dođe".

Karl Erjavec KARL ERJAVEC 'Kad imaš susjeda koji eklatantno krši međunarodne propise onda ne ide drugačije'

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u utorak na sastanku na vrhu SEECP-a, a slovenski mediji nagađaju da bi tom prilikom moglo doći i do njegova susreta s domaćinom skupa, slovenskim premijerom Mirom Cerarom.

Kako je objavila Slovenska televizija, njihov susret na marginama sastanka je moguć iako za sada nije predviđen.

Uvodni dio pred sutrašnji sastanak na vrhu održan je na Brdu kod Kranja u ponedjeljak, sastankom predstavnika ministarstava vanjskih poslova zemalja koje sudjeluju u inicijativi SEECP.

Domaćin sastanka, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kazao je u izjavi za medije da će za razgovore Plenković-Cerar na Brdu kod Kranja jamačno biti prigode.

S druge strane, dodao je Erjavec, s obzirom na različitost stajališta dviju strana o arbitraži i drugim pitanjima i s obzirom na činjenicu da je slovenska vlada u ostavci i obavlja samo tekuće poslove "možda bi bilo bolje da do bilateralnog susreta ni ne dođe".

Erjavec je kazao da slovenski premijer Cerar za utorak uz skup ima i dogovorene bilateralne susrete s premijerom Kosova Ramushem Haradinajem i predsjednikom vlade BiH Denisom Zvizdićem.

Također je rekao da je nastavak širenja EU-a  jedan od prioriteta Slovenije koja od lipnja prošle godine predsjedava inicijativi  SEECP, te da je u ponedjeljak na Brdu dogovoreno da nakon Slovenije jednogodišnje predsjedavanje preuzme BiH, a nakon BiH inicijativom će po njegovim riječima predsjedavati Kosovo.

Karl Erjavec EK O ARBITRAŽI Erjavec: Ako se Hrvatska ne odazove na raspravu, bit će to šamar Zagreba Bruxellesu Mjere zaštite Slovenska vlada želi zaštititi NLB od odluka hrvatskih sudova o prenesenoj štednji ljubljanska banka Opet spor Slovenija spremna tužiti Hrvatsku zbog presuda protiv NLB-a
Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • trabant7:

    Tebe će se pitat, lopino sa Alpa.

  • 8.000 eura, 8.000 eura!:

    Janezi gubitnici🖕

  • BANZO:

    ''Također je rekao da je nastavak širenja EU-a jedan od prioriteta Slovenije'' ili je ipak prioritet sastanka širenje Slovenije??? eeee moj Karliću pre dobro vas poznam.