Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA?

Supruga zamjenika premijera savjetnica španjolske tvrtke

Miriam Durantez Gonzalez
Reuters
09.06.2010.
u 16:13

Miriam Gonzalez Durantez obećala JE da ona osobno neće sudjelovati u projektima Acciona koje bude imala u Velikoj Britaniji.

Miriam Gonzalez Durantez, supruga zamjenika britanskoga premijera Nicka Clegga, postat će nezavisna savjetnica Accione, velike španjolske tvrtke koja se bavi energijom. Njezino će imenovanje biti potvrđeno na sljedećoj skupštini dioničara, piše Daily Telegraph.

Cleggova četrdesetdvogodišnja supruga rođena je u Španjolskoj.

List primjećuje da će to imenovanje naići na kontroverze i optužbe o sukobu interesa. Svjesna toga, gospođa Gonzalez Durantez razgovarala je s Gusom O’Donnellom, predsjednikom etičkog povjerenstva u kabinetu, te mu obećala da ona osobno neće sudjelovati u projektima koje ta tvrtka bude imala u Velikoj Britaniji. Iz kabineta zamjenika premijera potvrđeno je kako će se striktno nadzirati da to ostane tako.

Miriam ima 12-godišnje iskustvo iz Europske komisije, gdje se i upoznala sa suprugom. Accioni je, kako je priopćeno, njezina tehnička ekspertiza i iskustvo u međunarodnoj trgovini potrebno radi bliske suradnje s međunarodnim organizacijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije