Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA ŠTO USKOK SUMNJIČI MEĐIMURSKOG ŽUPANA

Sumnja se da je od Kobala uzeo 10.000 kuna te da je urgirao za zapošljavanje dviju žena

Matija Posavec
Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
10.09.2021.
u 14:16

Posavec je očito neko vrijeme bio pod tajnim mjerama, odnosno tajno je praćen i prisluškivan

Matija Posavec sumnjiči se da je od Josipa Kobala primio 10.000 kuna kako bi mu omogućio da ostane na funkciji člana upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Kobalu je mandat isticao 28. srpnja 2021., a sumnja se da su se Posavec i Kobal to dogovarali između 6. svibnja i 9. srpnja 2021. Nakon što je Posavec, kako se sumnja, dobio spomenutih 10.000 kuna, poduzeo je radnje koje su dovele do toga da je Kobal imenovan u upravno vijeće.

Posavec je očito neko vrijeme bio pod tajnim mjerama, odnosno tajno je praćen i prisluškivan, pa ga se sumnjiči i da je tijekom ožujka i travnja od Milorada Novkovića, pročelnika Upravnog odjela za opću upravu i imovinske poslove zatražio da Tenu Č. zaposli u Međimurskoj županiji. Ovaj ga je kako se sumnja, poslušao, pa je sistematizirao novo radno mjesto, raspisao javni natječaj te joj dao na uvod pitanja koja će biti na testu, nakon čega ju je zaposlio. Slična stvar se ponovila i s Josipom M., a to se događalo od studenog 2020. do veljače 2021.

VIDEO Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

Komentara 3

Avatar southman
southman
14:23 10.09.2021.

Doslovno svi ovo rade. Baš svi. I lijevii desni. U mom kraju se jako dobro zna tko može i tko ne može u gradske tvrtke. Svi zapošljavaju svoje. i tako je u cijeloj HR. Samo je pitanje koga uhvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije