Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Strah, panika, ljutnja i bijest u trenutku zločina

Sudac Ante Ujević tražio je dodatno psihijatrijsko vještačenje obzirom da sudsko vijeće još nije zauzelo stav kako je došlo do obračuna dvojice mladića, obzirom na suprotne iskaze svjedoka
22. listopada 2015. u 22:44 6 komentara 1528 prikaza
boško šapić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

        Boško Šapić je prosječno inteligentna osoba s elementima narcisoidne i paranoidne strukture ličnosti, ali nije patološki ljubomoran, niti posebno nesigurna osoba. U trenutku inkriminirajućeg događaja, teško je točno odrediti koji su osjećaji prevladavali, ali sudeći po cjelokupnoj dokumentaciji koju posjedujemo, izjavama svjedoka, te nakon ispitivanja optuženoga, jasno je da su njegovi osjećaji bili izmiješani; od straha i panike, do bijesa, ljutnje i srdžbe koji su kulminirali agresivno, destruktivnim ponašanjem – kazala je Nadica Buzina, psihijatrica Klinike za psihijatriju Vrapče koja je radila dodatno psihijatrijsko vještačenje Boška Šapića. 

Njemu se sudi za dvostruko ubojstvo u Vojniću u studenom 2013. Optužnica ga tereti za ubojstvo i teško ubojstvo iz niskih pobuda Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića ispred kafića Heart gdje je bio s djevojkom Viktorijom.

Sudac Ante Ujević tražio je dodatno psihijatrijsko vještačenje obzirom da sudsko vijeće još nije zauzelo stav kako je došlo do obračuna dvojice mladića, obzirom na suprotne iskaze svjedoka. Inzistirao je da se pojasni koji su osjećaji kod Šapića prevladavali u slučaju da je sam zaustavio automobil i krenuo u obračun s Alavinom, te u slučaju da je zaustavljen, da ga je Alvin Horvatić izvukao iz automobila i napao, nakon čega se dogodila tragedija.

O tome, naime, ovisi koliko će dugo Šapić biti u zatvoru.

– Ukoliko je Šapić sam stao, izišao iz automobila i krenuo u obračun, prevladavao je bijes, ljutnja, srdžba, agresija, no ukoliko je izvučen iz automobila, kod njega su isprva prevladavali strah i panika, a nakon toga srdžba i bijes koji su prerasli u destruktivno ponašanje kako bi se obranio od napada – dodala je Nadica Buzina.     

>> Sudac Ante Ujević tražio dopunu psihijatrijskog vještačenja Boška Šapića

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati