Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što se događalo uoči iznenadne premijerove presice

Među 15-ak imena u putnim nalozima za 2016. našle su se i službenice Ana Balaban, zaposlena u Uredu premijera, te Maja Bogdan koja je u Milanovićevu mandatu postala zamjenica savjetnika premijera.
07. ožujka 2017. u 00:02 69 komentara 22595 prikaza
Naslovnica 7.3.
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/5

Izdavanje lažnih putnih naloga u Vladi (slučaj Dnevnice), za što se tereti Tomislava Sauchu, bivšeg predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića, nastavljeno je i u 2016., odnosno i u Vladi Tihomira Oreškovića, ali i Andreja Plenkovića.

Premijer Plenković jučer je bez najave održao konferenciju za novinare zajedno s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom te rekao kako je utvrđeno da je lažirano više putnih naloga nego što se dosad znalo.

Andrej Plenković i Dinko Cvitan ŠIRENJE AFERE DNEVNICE Plenković: Slučajevi s nepravilnim dnevnicama nastavili su se i nakon Vlade Zorana Milanovića Andrej Plenković i Dinko Cvitan došao u vladu Dinko Cvitan otkrio zašto je i on bio na konferenciji

Usporedo s time, potvrdio nam je odvjetnički tim Tomislava Sauche, Saucha je jučer ujutro bio u DORH-u upravo zbog iste spoznaje, dakle da su se lažni putni nalozi pisali i nakon njegova odlaska iz Vlade, i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Kako neslužbeno saznajemo, Saucha je slučaj prijavio jer je u sklopu istrage koja se vodi protiv njega dobio ispise za isplaćene dnevnice u cijeloj 2016., te je uočio da su na navodna putovanja išle službenice koje realno nisu imale razloga putovati, a upitne su bile i destinacije na koje se putovalo.

Među 15-ak imena u putnim nalozima za 2016., osim savjetnika premijera Oreškovića – Jakše Puljiza i Davora Huića – našle su se i službenice Ana Balaban, zaposlena u Uredu premijera, te Maja Bogdan koja je u Milanovićevu mandatu postala zamjenica savjetnika premijera, a koje su, navodno, istražiteljima potvrdile da nisu nikamo službeno putovale prošle godine.

>>Sve o "slučaju Dnevnice" čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka

Naslovnica 7.3. | Autor : VL Foto: VL

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Mirovinska reforma: Svaki će se raniji odlazak u mirovinu kažnjavati

>>Intervju - Milan Kujundžić: Nisam protiv molitve, ali protivim se da se mole ispred bolnice

>>Novi Pleso - Malo stajanki za zrakoplove, izlaza i rendgena za putnike

>>Ivan Mrvoš: Za pametne klupe u nekoliko dana skupio sam 191.000 eura od 47 investitora

>>Dar: Proljeće u vašem vrtu 2. dio

Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas

  • carlo20:

    Zašto branite Sauchu i prodajete maglu kada je očito da je na više od 150 putnih naloga krivotvorio potpise. Saucha je krivotvorio i zaključke sa sjednica Vlade i dodavao nepostojeće točke. Uostalom zato su ga teretili i svjedoci tvrdeći da ... prikaži još! je u siječnju 2016 još uvijek to radio iako su izbori bili u rujnu 2015. g. Plenković je naredio pročešljavanje vlade, sve prijavio DORHu i sad će se napokon morati otkriti zašto su državni službenici krali, krivotvorili i za koga! Milanović je morao znati da mu nedostaje pola novca iz proračuna za putovanja, pojedini službenik nije mogao samo tako krasti bez odobrenja vrha u vladi. Po meni ovo sve ovo vodi do Milanovića, a Saucha jako dobro zna što je istina, a mediji pokušavaju zataškati njegovu ulogu u lopovluku za Milanovića, ali nećete uspjeti.

  • samograd:

    Ovo je dokaz da mediji brane ljevičare tako da desničari i tvz"veliki Hrvati" vječito budu krivi za krađe i pljačku . Čitam naslov za sutrašnji VL da je Saucha privatnom istrahom našao lopova, koga je pronašao Sanadera ?!

  • doktorica:

    dugoprstići su ekipa u računovodstvu jer smatraju da su političari ovčice koje je lako "preveslati",Vlade odlaze a ekipa ostaje...