Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon prosvjeda

Stiglo pojačanje: Božinović poslao prvih deset policajaca

Foto: PU međimurska
1/2
11.06.2019.
u 11:48

Za posjeta ministra Božinovića Međimurju nakon prosvjeda "Želim normalan život" u Čakovcu najavljeno je povećanje broja kontakt policajaca u naseljima u kojima pretežito žive pripadnici romske nacionalne manjine.

Deset policijskih službenika premješteno je u Policijsku upravu međimursku. Mladi policijski službenici sa srednjom stručnom spremom dosad su radili na području drugih policijskih uprava, a prebivališta su im na području Međimurske i Varaždinske županije.

- Time je ostvaren prvi dio najave ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića o povećanju broja policijskih službenika za područje Policijske uprave međimurske - kažu u policiji.

Raspoređeni su na nova radna mjesta u policijskim postajama u Čakovcu, Murskom Središću i Prelogu. U sjedištu Policijske uprave u Čakovcu dobrodošlicu su im uputili načelnik Ivan Sokač i njegov zamjenik Vladimir Faber.

Za posjeta ministra Božinovića Međimurju nakon prosvjeda "Želim normalan život" u Čakovcu najavljeno je povećanje broja kontakt policajaca u naseljima u kojima pretežito žive pripadnici romske nacionalne manjine. PU međimurska trebala bi dobiti ukupno 27 policajaca.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
12:41 11.06.2019.

To ne bu niš pomoglo. I dalje će Romi uživati zaštitu nacionalne manjine i pred zakonom to ima prioritet... Više bi pomoglo smanjenje granice za kazneno djelo, gdje bi onda policija morala djelovati od npr. 100 €, a ne tek preko 2000 Kn. Time bi se napravio određeni pritisak, jer ovako Romi dobro znaju da mogu raditi što žele samo ako kradu ispod 2.000 Kn... Sada, ispod 2000 Kn nitko prstom neće mrdnuti za vas, jedino ako kupite pušku, onda će vas pritvoriti ili ako se samoorganizirate, onda će vas još i medijski linčovati...

BI
bihhib
14:39 11.06.2019.

A sve socijalni slučajevi u PM...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije