Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI DA MU JE ŽAO

Splitski motociklist dobio 13 dana zatvora: Odbijena kaznena prijava za obijesnu vožnju

Luda jurnjava motorom po Splitu
Foto: Screenshot YouTube
1/4
15.11.2019.
u 13:13

Mladić je sucu rekao da mu je žao, da je snimku napravio i stavio na društvene mreže kako bi zaradio nešto novca, no da ju je, kad je vidio kakvu je to reakciju izazvalo, uklonio.

Općinsko državno odvjetništvo odbilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju protiv 19-godišnjeg Adriana P. iz Splita koju je podnijela policija temeljem snimke koju je sam mladić objavio na društvenim mrežama. Općinsko državno odvjetništvo navelo je kako u navedenoj snimci nema elemenata obijesne vožnje. 

– Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio – priopćio je splitski ODO.

Kako piše Slobodna Dalmacija, 19-godišnjaku je splitski Prekršajni sud odredio 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. studenoga. Mladić je sucu rekao da mu je žao, da je snimku napravio i stavio na društvene mreže kako bi zaradio nešto novca, no da ju je, kad je vidio kakvu je to reakciju izazvalo, uklonio. 

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je Prekršajnom sudu da se mladića kazni zatvorom primjereno počinjenim prekršajima i najvećom novčanom kaznom za svaki pojedini prekršaj. Isto tako, predložili su izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja na rok od dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki koji 19-godišnjak iz milja naziva Suzanom. 

Podsjećamo, nakon što je 19-godišnji Adrian objavio snimku svoje vožnje po ulicama Splita, splitska policija uhitila je mladića i podnijela kaznenu prijavu za obijesnu vožnju. Kazna zatvora za obijesnu vožnju jest između jedne i tri godine zatvora. 

Komentara 11

IV
IvicaKerempuh
14:00 15.11.2019.

Bude on kupil novu "Suzanu" pa bu nekog ubil. Budemo onda sudca pitali zakaj je dobil tak malo. Nedo Bog da ubije nekoga iz sudčeve porodice....

LJ
ljutko
13:31 15.11.2019.

Samo 13 dana, trebalo je 13 mjeseci

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
13:30 15.11.2019.

Lik je glupan jer je to snimio, ali činjenica je da po cijelom primorju,a posebno po Dalmaciji motristi, posebno na skuterima predstavljau opću opasnost, da non stop krše zakon, provlače se između automobila, obilaze preko pune crte, ne poštuju svjetlosnu signalizaciju niti znakove, a uz to su vrlo agresivni ako im se trubi, prigovori, ablenda ili na bilo koji način izrazi nezadovoljstvo. Srećom pa me ima, tako da dodaju gas, ali to što oni rade i kako to policija sve tolerira je još jedna u nizu sramota u ovoj državi. Oni su domaći pa se osjećaju kao kraljevi, a onda kad ginu, ginu kao glupani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije