Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUZELI MU MOTOR

Bahati motociklist (19) zadržan u pritvoru, prijeti mu do tri godine zatvora

Luda jurnjava motorom po Splitu
Foto: Screenshot YouTube
1/6
13.11.2019.
u 23:11

DORH kaže da nema bitnih obilježja obijesne vožnje.

Nakon što je u utorak uvečer uhićen, 19-godišnjak koji je objavio videozapis u kojem, upravljajući motociklom na području Grada Splita, grubo krši prometne propise i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu, uključujući i vlastitu, prema današnjoj odluci suda, zadržan je u pritvoru.

Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu. 

- Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se protiv mlađeg punoljetnika odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio, priopćio je DORH. 

 

Također, privremeno mu je oduzet motocikl kojim su počinjeni prekršaji i kazneno djelo. Prijeti mu do tri godine zatvora.

– S obzirom na to da je riječ o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, od kojih se najveći broj odnosi na nepropisnu brzinu, prolaske kroz crveno svjetlo i proklizavanje kotačima, zbog upornosti u činjenju prekršaja i opravdane sumnje da osoba nije sposobna sigurno upravljati vozilom te očigledno ne shvaća ozbiljnost prekršaja koje čini i kojima dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, 19-godišnjak će biti upućen na izvanredni liječnički pregled te će se ovisno o utvrđenom poduzeti daljnje potrebne radnje – istaknula je glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Ključne riječi

Komentara 62

IL
ilijan1a
10:57 13.11.2019.

Samo ga dobro po Džepu i motor mu ne vraćajte, policijo spasili ste mu život.

Avatar Mentat
Mentat
11:01 13.11.2019.

Kazna, oduzimanje dozvole i volontiranje sa žrtvama prometnih nesreća.

RO
roland
11:29 13.11.2019.

Obijesna vožnja nije prekršaj nego kazneno djelo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije