Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I što sad?

Splićani renovirali stan, a onda se suočili s problemom: 'Izluđena sam, ne znam što da radimo'

Ilustracija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
18.09.2019.
u 20:04

Zvala sam Grad i sve službe i tražila odgovor, ali nitko mi ništa nije odgovorio. Odnosno, rekli su mi da se strpim i da će problem biti riješen – rekla je Nora Limić

Splićani koji u posljednje vrijeme uređuju svoje stanove pa imaju građevinski otpad suočili su se s problemom. Takav otpad, naime, ne mogu pohranjivati na deponij jer ga u Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno nema.

Slobodna Dalmacija donosi iskustvo jedne mlade obitelji na splitskim Skalicama koji su nakon uređenja stana ostali s 40 vreća šute. Nisu otpad mogili odnijeti na deponij pa su ga ostavili ispred kuće.

– Izluđena sam, ne znam što da radimo. Zvala sam Grad i sve službe i tražila odgovor, ali nitko mi ništa nije odgovorio. Odnosno, rekli su mi da se strpim i da će problem biti riješen. I što sada, sada bi ova moja šuta trebala biti ispred moje zgrade dok Grad ne riješi problem. Pa to je strašno – rekla je Nora Limić.

Dodaje da je ekologinja i ne želi kršiti zakon pa je nazvala tvrtku iz Šibensko-kninske županije koja je otpad spremna prebaciti na tamošnji deponij. Problem joj je u cijeni - 30 kuna po vreći, znači ukupno 1200 kuna.

Slobodna neslužbeno doznaje da je grad u pregovorima s tvrtkom Cemex u vezi odlaganja građevinskog otpada.

VIDEO Kako odvajati otpad: Kamo s mesom ili pelenama?

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:37 18.09.2019.

Da je svaki dan stavila jednu vrecu u auto i otfurala je problem bi bio rijesen. Ali dama hoce da netko zabadav dodje i deponira otpad.

KO
Kora
23:58 18.09.2019.

Što reći? Hajd ti budi pametan kod takvih kompleksnih pitanja koje ni jedna gradska uprava ne može riješiti?

DU
Deleted user
20:33 18.09.2019.

Za renoviranje se baš ne štede novci, a za otpad se gleda u svaku lipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije