Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađen u moru

Spašen ozlijeđeni labud u Šibeniku, ali više neće moći letjeti

Šibenik: Veterinari izvršili zahvat nad ranjenim labudom
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/18
04.01.2017.
u 12:20

Labud je nakon spašavanja iz mora prebačen u veterinarsku ambulantu "More" u Šibeniku, gdje ga očekuje operacija i oporavak

Ozlijeđeni labud koji već desetak dana sa slomljenim krilom pliva u moru ispred Šibenika u srijedu ujutro spašen je zajedničkom akcijom šibenskih komunalnih redara, Pomorske policije i Sokolarskog centra. 

Labud je nakon spašavanja iz mora prebačen u veterinarsku ambulantu "More" u Šibeniku, gdje ga očekuje operacija i oporavak.

"Labud će biti operiran u veterinarskoj stanici 'More', očekuje ga amputacija krila i više nikad neće moći letjeti. Kad se oporavi premjestit ćemo ga u Zablaće, gdje je more pliće i gdje su prethodnih godina labudovi najčešće boravili", rekao je Emilio Menđušić, voditelj Sokolarskog centra u Dubravi kod Šibenika, koji je iz trećeg pokušaja vlastitim rukama i omčom uspio uhvatiti mladog ozlijeđenog labuda.

Događaj na rivi privukao je pažnju i nekolicine turista, a okupljeni novinari labudu su dali i prigodno ime - Ryan, po epskom ratnom filmu "Spašavanje vojnika Ryana".

>> Labud napada bicikliste i automobile, a majke djecu uzimaju u naručje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije