Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U ŠPANJOLSKOJ

Snažna eksplozija u Madridu: Najmanje dvije osobe smrtno stradale

eksplozija u Madridu
Foto: REUTERS
1/13
20.01.2021.
u 15:46

Do eksplozije je navodno došlo prilikom pregleda plinskih instalacija. Riječ je o zgradi koju koristi lokalna crkva

Danas popodne Madridom je odjeknula snažna eksplozija u kojoj su poginule najmanje dvije osobe. Hitne su službe obavijestile javnost da izbjegavaju centar grada i Puerto de Toledo, turističku atrakciju koja se nalazi u blizini lokacije eksplozije.  

Najmanje dvoje ljudi je smrtno stradalo, izvijestio je gradonačelnik Madrida José Luis Martinez-Almeida, navodi El Pais. Ozlijeđeno je osam osoba od kojih je jedna u teškom stanju te se bori za život u bolnici La Paz.

Urušilo se nekoliko katova zgrade, a do eksplozije je došlo prilikom pregleda plinskih instalacija. U zgradi je župno sjedište katoličke crkve Virgen de la Paloma koja se nalazi u dvorištu. U zgradi su uredi, Caritasov prihvatni centar, sobe za sastanke, dvorana i tri stana za svećenike. Učenici i osoblje škole koja se nalazi odmah pokraj zgrade su dobro.

 

Područje se evakuira, uključujući i dom za starije koji se nalazi neposredno pored lokacije eksplozije. 

Snimke podijeljene na društvenim mrežama prikazuju ulicu zatrpanu ruševinama te gust oblak dima.

Prema još nepotvrđenim informacijama, eksploziju je uzrokovalo curenje plina. Hitne službe su trenutno na terenu. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
16:08 20.01.2021.

Ovakve eksplozije stvarno dolaze od curenja plina. Međutim mogu se desiti i od visoke koncentracije metana u zastarjeloj kanalizaciji, kao što se svojedobno desilo u Puli gdje je cijela ulica naprosto razorena sredinom asfalta u dužini od nekoliko stotina metara. I jedno i drugo je plod neodržavanja i neodgovornosti. Hrvatska firma Dok-Ing je imala kompjuterizirane i robotizirane strojeve za pretraživanje kanalizacije, tunela i rudarskih tunela tako da je danas jednostavnije saznati što se u podzemlju dešava ako se u pojedine sekcije pusti taj stroj.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:59 20.01.2021.

Prilikom pregleda plinskih instalacija i to baš u zgradi koju koristi lokalna crkva, kakve li slučajnosti, dajte molim vas.

LI
liliZG
16:00 20.01.2021.

čudan je taj plin u zadnje vrijeme, promjenio svojstva pa sam od sebe kabum radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije