Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neki će osjetiti tegobe

Stigla promjena vremena, evo do kada možete uživati u iznadprosječnim temperaturama

Zagreb: Građani iskoristili sunčan dan za štenju i druženje na otvorenom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.01.2021.
u 07:02

Osim za siječanj iznadprosječne topline, do vikenda ćemo imati i sve češću oborinu – i to većinom kišu, najprije na Jadranu i uz njega, od petka i u sjevernijim krajevima, a već sada valja upozoriti i na veliku vjerojatnost snijega u gorju potkraj ovoga tjedna i početkom novoga, piše Zoran Vakula

U Hrvatskoj će danas prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz povremeno povećanu naoblaku, mjestimice s kišom na Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Samo u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. Puhat će uglavnom umjeren, u gorskim i središnjim predjelima mjestimice jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom će biti između 9 i 13 Celzijevih stupnjeva, a u gorskim krajevima i malo niža.

"U utorak započeta južina – koja će potrajati do vikenda – nekima bi mogla smetati, prouzročiti glavobolje, razdražljivost i druge tegobe pa se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora te redovito uzimanje terapije. No, mnogima će, vjerojatno ponajviše na potresom nastradalom području, južina i porast temperature donijeti i poboljšanje stanja jer će izostati hladnoća i temperaturni "minusi", koji su u prošlome tjednu gdjekad bili čak i cjelodnevni.

No, osim za siječanj iznadprosječne topline, do vikenda ćemo imati i sve češću oborinu – i to većinom kišu, najprije na Jadranu i uz njega, od petka i u sjevernijim krajevima, a već sada valja upozoriti i na veliku vjerojatnost snijega u gorju potkraj ovoga tjedna i početkom novoga. Prije toga će čestih upozorenja biti zbog povremeno jakog pa i olujnog jugozapadnog i južnog vjetra, na Jadranu i juga, pa će osobito od četvrtka poslijepodne do subotnjeg prijepodneva biti i poplavljenih riva. Hrvatska gorska služba spašavanja upozorila je i na opasnosti koje sljedećih dana prijete u gorju. Ne zanemarujte ih!, kaže glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Video: Snijeg nadomak Splita

"Do petka u unutrašnjosti jačanje južine uz zamjetan porast temperature zraka. U četvrtak malo kiše past će uglavnom u gorskim krajevima, a potkraj petka i u subotu bit će mjestimice i obilnije kiše, osobito u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu idućih dana promjenjivo i nestabilno, ponegdje s kišom, posebice u petak i subotu i s obilnijim pljuskovima. Jako i olujno jugo i južni vjetar, koji će vjerojatno najjači biti u petak, u subotu će oslabjeti.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kažemja
09:52 20.01.2021.

Uživati?? U čemu? U bolesnoj južini?

CR
crocro
08:36 20.01.2021.

"Piše Zoran Vakula". Evo, sada sam siguran 100 % u točnost prognoze. Ma ne 100%, već kako Izet kaže 1001 %. On je nepogriješiv.

MO
montello
18:34 20.01.2021.

jugo danas jako uhh nema kise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije