Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROLA GRANICE

Slovenija jača nadzor na granici s Hrvatskoj, u pomoć stižu i policajci iz Estonije, Litve i Poljske

Bregana
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
07.05.2021.
u 12:31

Slovenija je takvu inicijativu pokrenula zbog očekivanja da će se, s dolaskom lijepog vremena i olakšavanjem međunarodnog prometa nakon prestanka epidemije covida-19, ilegalne migracije prema Sloveniji pojačati

U ophodnjama slovenske policije na schengenskoj granici s Republikom Hrvatskom od ponedjeljka će sudjelovati 21 policajac iz  Estonije, Litve i Poljske, objavilo je u petak slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pet estonskih, 6 litvanskih i 10 poljskih policajaca u petak su u Novom Mestu, čija je policijska uprava zadužena za taj sektor granice, pozdravili ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs i ravnatelj policije Anton Olaj.

Prema priopćenju policije, takve mješovite policijske patrole u kojima su strani policajci djelovat će na čuvanju šengenske granice u skladu sa slovenskim pravom, a na osnovi bilateralnih memoranduma o suradnji policija kakvi se sklapaju s članicama Europske unije, koje je slovenska vlada već potvrdila.

Još nije poznato, prenose slovenski mediji, je li Slovenija slične memorandume zaključila s nekom od susjednih država iz Europske unije i Schengena, kako je najavljivao ministar Hojs, koji je takvu inicijativu dao zbog očekivanja da će se, s dolaskom lijepog vremena i olakšavanjem međunarodnog prometa nakon prestanka epidemije covida-19, ilegalne migracije prema Sloveniji pojačati.

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

KU
Kultura
12:49 07.05.2021.

Mi smo clanica ne drugog nego treceg reda EU. 8 god smo u Uniji i nismo uspjeli uci u Schengenski prostor. To znaci primili su nas da nas opljackaju i sutnu.

SK
Skviki3
12:49 07.05.2021.

Da u EU nisu baš pametni sam znal, no da na najkračoj granici pojačavaju ljudstvo i ignoriraju najdužu je vrhunac gluposti. No sad buju mogli pojačano lupat po našoj policiji.

NN
novo nenormalni
13:06 07.05.2021.

uz ispomoć od 21 policajca sigurni ste 100%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije