Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak u Vinkovcima

'Slavonske političke elite moraju se dogovoriti oko strategije razvoja Slavonije'

Ivan Vrdoljak u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
21.08.2016.
u 15:18

Prema njegovim riječima 350 milijuna kuna treba ući u slavonske općine bez obzira tko je načelnik i koja politička opcija je na vlasti. S tim novima djeca iz Slavonije imala bi osiguran dječji vrtić, prijevoz do škole…

- Strategija razvoja Slavonije i plan kako Slavonija treba izgledati 2020. godine mora se donijeti već 2017. godine. Oko toga pitanja moraju se dogovoriti sve slavonske političke elite bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, rekao je predsjednik HNS-a Ivan vrdoljak tijekom svoje današnje posjete Vinkovcima.

Dodao je kako HNS ima nekoliko mjera koje bi mogle doprinijeti ubrzanom razvoju Slavonije. Prema njegovim riječima 350 milijuna kuna treba ući u slavonske općine bez obzira tko je načelnik i koja politička opcija je na vlasti. S tim novima djeca iz Slavonije imala bi osiguran dječji vrtić, prijevoz do škole…

- Na taj način bi i slavonska djeca imala sve ono što imaju djeca u Poreču ili Splitu. Za provedbu mjera HNS-a za boljitak Slavonije potrebno je šest do sedam godina. Boljitak Slavonije svima nam treba biti u prvom planu, a ne da nekima ideologija i dalje budu partizani, ustaše i domobrani, rekao je Vrdoljak.

>>Zahuktava se predizborna kampanja: Vrdoljak odgovorio Paneniću na optužbe

>>Vrdoljak: 'Tko o čemu lopov o poštenju, tko o čemu, HDZ o povjerenju'

Komentara 3

NI
nibunika
16:14 21.08.2016.

Problem je što su sve slavonske političke elite nestručne i polupismene da bi se mogle već 2017. godine usuglasiti i donijeti Strategiju razvoja Slavonije do 2020. godine. Univerzalni standard za koji bi trebalo inzistirati da bude ujednačen i jedinstven nan na razini Hrvatske (osiguranje mreže dječjih vrtića, prijevoza do škole, informatičko opremanje škola, i hardversko i softversko, zdravstvena zaštita, odnosno općenito osnovni infrastrukturni, gospodarski i društveni standard ), ne bi trebao biti predmet strategije razvoja pojedine regije, županije , ili gradova i općina, nego predmet strategije razvoja države, u koju bi bile uključene i specifičnosti pojedinih regionalnih područja.

KA
kajinx
18:04 21.08.2016.

Svaki Slavonac treba imati svoju stranku, ući u Sabor i obogatiti se. O da, svaki treba vući na svoju stranu.

DH
dalibor.hren
16:08 21.08.2016.

Kome to poslije svake laži poraste nos?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije