Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sindikati zaposlenih u osiguranju: Zašto se prodaje CO?

Smatraju da se, ako je državi potreban novac, on može namaknuti prodajom dionica radnicima, a ne prodajom cijelog poduzeća
20. lipnja 2012. u 15:17 28 komentara 4 prikaza
\'24.01.2011., Zagreb - U sklopu zupnog ureda crkve Blagovijesti Navjestenja gospodinova u Listopadskoj ulici u zagrebackom naselju Vrbani, nalazi se poslovnica Croatia te Allianz osiguranja. Photo: D
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz sindikata zaposlenih u osiguranju poručili su da Vlada ne bi trebala prodati Croatia osiguranje jer je riječ o uspješnoj tvrtki koja posluje s dobiti te nije na teret proračunu, piše HRT.

Smatraju da se, ako je državi potreban novac, on može namaknuti prodajom dionica radnicima, a ne prodajom cijelog poduzeća. Također, čudi ih odluka Vlade da, primjerice, dobit ostvarenu u Ini ostave u tvrtki, dok istodobno Croatia osiguranje žele prodati kako bi se napunio proračun.

– Ako tamo Vlada nema potrebe uzeti proračunski prihod, ako se dokapitalizira Centar banka uz pomoć fondova koji su dijelom državni, dakle opet se ulaže državni novac, a s druge se strane Croatia osiguranje mora prodati jer je proračun kritičan, to nama uopće nije dosljedno – smatra Miroslav Hrašćanec iz sindikata zaposlenih u osiguranju.

Više pročitajte u izvornom članku.

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

  • malamlak:

    nije Linić bez razloga svoga kriminalca za privatizaciju drgua Krešimira Starčevića ugurao u CO. Kolju oni kravu da si par šnicli strpaju u džep. Zaustaviti pordaju može jedino sindikat organiziranom akcijom, neka krene pa ćemo se svi pridružiti, ali zaustaviti ih moramo!

  • mcmarko:

    Pa moraju se jednokratno nahraniti paraziti u proračunu. Umjesto da hapse kriminalce koji su odgovorni oni samo prodaju, nastakvak kriminalnih poslova hdz-a. Ovi nažalost nisu ništa bolji. nesposobna žgadija koja je podizala milijunske kredite za stanove i sada to moraju ... prikaži još! plaćati rasprodajom onoga što nije njihovo. Neka dionice podijele onima koji se osiguravaju kod njih. Mi im plaćamo osiguranje skoro 60 godina. Ajde Liniću, budi tako dobar pa udijeli koju dionicu. Ajde budi đ.... do kraja.

  • paco1:

    Prodajse zato štoje vlada Nesposobna.. Gle čuda ni Hdz koji je naoptuženičkoj klupi nije prodo a ovi mangupi prodaju..