Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljan pobjedom Meloni

Šešelj: Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski

Serbian ultra-nationalist leader Vojislav Seselj surrounded by his supporters arrives for an anti-government rally in Belgrade March 24, 2016. REUTERS/Marko Djurica
Foto: REUTERS/Marko Djurica
1/4
29.09.2022.
u 11:53

– Smatram da će ova talijanska vlada biti uspješna i, što je najvažnije, da će ta vlada ukinuti sankcije prema Rusiji i da će nastaviti ekonomsku suradnju s Rusijom – rekao je Šešelj.

Osuđeni ratni zločinac i čelnik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj komentirao je za srpske medije novu talijansku premijerku, nacionalističku političarku Giorgiu Meloni, istaknuvši da njezina pojava vrlo imponira.

– Obradovala me njezina pobjeda. Smatram da će ova talijanska vlada biti uspješna i, što je najvažnije, da će ta vlada ukinuti sankcije prema Rusiji i da će nastaviti ekonomsku suradnju s Rusijom. Mislim da će ta vlada za nas biti mnogo povoljnija – kazao je Šešelj (oko 11. minute u videu, op.a.). Posebno ga, kaže, veseli što Meloni obnavlja zahtjeve "za povratkom onoga što je talijansko na jadranskoj obali".

– Ono što je srpska Dalmacija ona neće. Zašto onda ne uzme Piran, to je talijansko – pita se Šešelj dodavši da bi Zadar trebao pripasti Italiji.

– Zadar je uvijek bio talijanski, nikad nije bio hrvatski. Neka Italija potražuje svoje – dodao je.

Podsjeća da se Europska unija gadno ponijela prema Italiji za vrijeme pandemije koronavirusa, a iz Rusije je toj zemlji stizala pomoć.

– To Italija nikad neće zaboraviti – rekao je Šešelj i dodao da "pucaju sankcije Rusiji". Mađarska je to već prekinula, sad će i Italija... Vjerojatno će i Bugarska. Ja navijam za to – zaključio je.

FILE PHOTO: Giorgia Meloni, leader of the far-right Brothers of Italy party, speaks during a rally in Duomo square ahead of the Sept. 25 snap election, in Milan, Italy, September 11, 2022. REUTERS/Flavio Lo Scalzo/File Photo Photo: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS
Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS

Je li izbor desne Vlade Italije zvono za alarm na hrvatskoj strani Jadrana, napose u Zadru koji je prije stotinjak godina odnosno nakon Prvog svjetskog rata otet pa nakon Drugog svjetskog rata antifašističkom borbom vraćen matici Hrvatskoj, pitali smo zadarske antifašiste. Manje o eventualnim novim talijanskim posezanjima, više o obljetnicama stradavanja Hrvata pod talijanskom čizmom tijekom Drugog svjetskog rata, ali i o odnosu lokalne zadarske politike prema partizanskoj borbi u Drugom svjetskom ratu razgovarali smo s Miljenkom Letinićem, predsjednikom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra. Ovdje pročitajte cijeli tekst

Komentara 171

Avatar Asterix
Asterix
12:07 29.09.2022.

Ne smijem ništa napisati protiv Šešelja jer će mi momentalno nestati upis.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:09 29.09.2022.

Ne kužim, kaj nije po ovim zapadnim turcima smdrska granica do Karlobaga? Kak je sad Zadar talijanski? Koji lunatics..... Dobro je rekao onaj njihov psihić rašković da su lud narod..... A još gori su ovi koji lože s ovakvim člancima. Tome se više ne čudimo s obzirom na vlasničku strukturu.

DU
Deleted user
12:25 29.09.2022.

Srbija je 500 godina bila Turska, pa molim Erdogana da pomogne šešelju da i tu nepravdu ispravi, pod hitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije