Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon euroizbora

SDP želi suradnju s Novom ljevicom i Laburistima

Rada Borić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
17.04.2019.
u 20:19

Da treba završiti parcelizaciju ljevice i objediniti njezine snage te se njezinim okrupnjavanjem oduprijeti dominaciji desnih stranaka, poručio je prošlog tjedna i bivši predsjednik države Ivo Josipović

Nakon ujedinjenja Naprijed Hrvatska, stranke bivšeg predsjednika države Ive Josipovića, sa SDP-om, u Partiji suradnju planiraju ponuditi i Laburistima kao i Novoj ljevici.

I to odmah nakon euroizbora s obzirom na to da su obje te stranke već u drugim koalicijama. Nova ljevica s ORaH-om i strankom Možemo, a Laburisti su u Amsterdamskoj koaliciji. Štoviše, Laburistima se već nudilo ujedinjenje, kako neslužbeno doznajemo, no oni su to prije nekoliko mjeseci odbili. Međutim, u SDP-u ne gube nadu i, čim izbori za Europarlament budu gotovi, u planu im je ponovno pokrenuti razgovore sa spomenutim strankama s ciljem okupljanja ljevice.

VIDEO Potpisan sporazum o udruživanju i priključenju stranke Naprijed Hrvatska SDP-u:

Da treba završiti parcelizaciju ljevice i objediniti njezine snage te se njezinim okrupnjavanjem oduprijeti dominaciji desnih stranaka, poručio je prošlog tjedna i bivši predsjednik države Ivo Josipović nakon potpisivanja sporazuma o ujedinjenju njegove stranke Naprijed Hrvatska sa SDP-om u kojemu ovu godinu nazivaju “godinom okupljanja”.

– Nadamo se da će i druge stranke slijediti ovaj primjer – kazao je tada Josipović ne želeći otkriti da se u prvom redu misli upravo na Laburiste i Novu ljevicu.

Šef Laburista David Bregovac jučer je pak da kako nema ništa protiv razgovora i da bi bilo dobro da se ljevica ujedini.

– No nisam siguran da je način koji je odabrala Naprijed Hrvatska najbolji. Laburisti su i osnovani jer SDP nije bio dobar. Za parlamentarne izbore možda je dobro da dođe do koalicije, ali ne tako da se ujedinjujemo sa SDP-om – kazao je Bregovac.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić kaže da do sada nije bilo razgovora na tu temu i da su koalicijom s ORaH-om i Možemo, sklopljenom za euroizbore, vrlo zadovoljni. Drži da bi bilo dobro vidjeti kako ići na parlamentarne izbore, ali i da nije sigurna da bi im SDP tu bio u prvom planu.

Komentara 17

MU
Muncimir
20:26 17.04.2019.

Molim upozorenje kad dajte slike ovog monstruma. Mlijeko nam se iste sekunde ukiselilo i dedi su pukla stakla od naočala.

IL
ilija26
21:05 17.04.2019.

O neeeee

Avatar rubinet
rubinet
20:35 17.04.2019.

Rekli bi Rusi: krasavica djevuška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije