Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica smrti

'Sasvim nepoznati Tuđman' u izdanju Večernjeg lista

Franjo Tuđman
Osobna arhiva
07.12.2014.
u 10:00

Tuđman nije želio da se zatvori njegov glavni politički oponenet Ivica Račan

        U srijedu 10. prosinca navršit će se točno 15 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Tom prigodom u Večernjakovoj kolekciji političkih dokumentaraca izaći će film “Sasvim nepoznati Tuđman”.

Taj film otkriva posve nepoznato lice tvorca slobodne Hrvatske, ali i niz nepoznatih detalja iz njegove bogate biografije. Njegovi najbliži suradnici iznose niz zanimljivih i do sada nepoznatih detalja o predsjedniku Franji Tuđmanu.

Predstojnik njegova ureda Jure Radić tvrdi da je Tuđman od njih uvijek tražio da mu dovedu najpametnije ljude iz cijele države i da se nije plašio, kao mnogi drugi, sposobnih i stručnih ljudi. Dapače, želio je biti okružen njima. Njegov osobni savjetnik Slaven Letica otkriva kako Tuđman nije želio da se zatvori njegov glavni politički oponent Ivica Račan. Najdugovječniji njegov suradnik, Ivić Pašalić kazao je pak da je predsjednik tjerao svoje suradnike da rade i subotom.

O sadržaju filma Večernji list sutra donosi veliki tekst.

>> Karamarko: I naša djeca već danas doživljavaju Tuđmana kao najvećeg Hrvata 20. stoljeća

>> Plaćenici, poput Hebranga, imaju zadatak mene zaustaviti kako bi pomogli Josipoviću

Komentara 36

SU
suncesmokvemaslina
10:33 07.12.2014.

Prvi Predsjedniče, vječna ti slava i hvala!

MS
mare_split
10:26 07.12.2014.

Jedan i jedinstven! Sam dar Boga Hrvatima! ... RIP Predsjedniče!

CA
caricazg
12:29 07.12.2014.

lijepu ostavštinu nam je ostavio...mašemmo zastavom..a djeca nam bježe iz zemlje...koliko ono bogatih imamo???????...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije