Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Sarajevu

Uhićena dvojica migranata, u stanu im nađena puška, pištolji, prigušivači, meci

Policija BiH
Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.09.2018.
u 19:45

Pokušali su pobjeći policajcima kad su ih došli legitimirati, priopćila je policija

Ministarstvo sigurnosti BiH podiglo je stupanj pripravnosti nakon uhićenja dvojice migranata u Sarajevu kod kojih je pronađen arsenal oružja. Naime, migranti s državljanstvom Alžira D. A. i Sirije A. M. uhićeni su u Sarajevu tijekom policijske racije u kojoj je otkriveno da su posjedovali i skrivali veću količinu oružja, što je u ponedjeljak potvrdilo i ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije.

U policijskom priopćenju stoji kako su migranti, čiji puni identitet nije objavljen, koji su pokušali pobjeći policajcima kad su ih došli legitimirati, privedeni u nedjelju navečer.

Iz policije su potvrdili kako je pretragom stana koji su migranti koristili kao i okolnog prostora pronađeno oružje. Nađeni su: jedna puška, četiri pištolja, prigušivači te stotinu metaka različitih promjera, a nešto od tog oružja bilo je zakopano u zemlji. Prema izvorima iz Ministarstva sigurnosti BiH, policijski istražitelji pokušavaju doznati je li riječ o teroristima koji su došli u BiH s namjerom da izvedu teroristički napad u toj ili u kojoj od susjednih zemalja, ili se pak radi o krijumčarima oružja.

Istražiteljima je važno doznati, ako uhićeni migranti nisu povezani s terorističkim organizacijama, kome je to oružje bilo namijenjeno i u koju svrhu. Isto tako, istražitelji pokušavaju doznati jesu li bili u kontaktu s islamskim radikalima u BiH ili s državljanima BiH, povratnicima s ratišta iz Sirije i Iraka s obzirom na to da velik broj Bošnjaka koji su ratovali na strani Islamske države na teritoriju provinciji Idlib, zadnjem uporištu terorista u Siriji, napušta to područje te se vraća na teritorij BiH.

Ono što je najvažnije, sigurnosna služba BiH treba doznati jesu li uhićeni migranti povezani s umreženom skupinom koja je ušla u BiH te se dalje razgranala po zemljama Europe i izvodila terorističke napade. Kao što je poznato, većina terorista koji su izveli koordinirane terorističke napade u Parizu na šest mjesta u centru Pariza 13. i 14. studenog 2015., s najmanje 129 poginulih, s lažnim su sirijskim putovnicama prošli Balkanskom rutom i stigli do Pariza.

Više od 2 milijuna praznih sirijskih i iračkih putovnica palo je u ruke pripadnika terorističke organizacije Islamske države pri osvajanju iračkih i sirijskih gradova.

Danas se na teritoriju BiH nalazi velik broj migranata za koje je vlasti BiH teško otkriti putuju li s lažnim ili ispravnim dokumentima. 

Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH

Ključne riječi

Komentara 36

BL
bla3108
10:48 24.09.2018.

i gdje su sad budale koje podrzavaju prihvacanje "izbjeglica"? okupacija europe nam se odvija pred nosom, a svi ju ili ne vide ili ignoriraju

KA
KaraMarko
10:42 24.09.2018.

Doktorska oprema...

KO
koraknaprijed
10:44 24.09.2018.

Evo našim izrodima ljevičarima malo jutarnje medicine,e neće vam proći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije