Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija odbacuje optužbe Sirijca: Nikad nismo bili u toj trgovini

Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine, kažu iz policije
23. rujna 2018. u 14:43 48 komentara 4797 prikaza
Sirijac i njegova kći Allsa
Foto: Twitter

MUP se oglasio povodom navoda da je sirijski migrant razdvojen od svoje petogodišnje kćeri u Hrvatskoj i poslan u BiH.

srb DRAMA U SRBU Policija: Žao nam je djece, ali morali smo pucati. Skupina migranata uhićena i u Zagrebu

- Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac - odgovorili su za N1 iz PU ličko-senjske.

- Netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama - kažu u policiji, dodajući da nemaju službenu prijavu nestanka djeteta niti točne identifikacijske podatke, što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje.

"Međutim, svejedno smo internim obavijestima sustava MUP-a navedene informacije o navodnom nestanku djeteta s podacima koji su nam trenutno dostupni, proslijedili svim relevantnim ustrojstvenim jedinicama kako bi bili na oprezu", dodaju.

Migranti Summit EU u Salzburgu Na drugoj crti obrane Hrvatske od migranata bit će Srbija

Ističu kako se "navedena osoba, otac, nije službeno obratio Hrvatskoj policiji, a o navedenom slučaju nije nas službeno izvijestila niti bosansko-hercegovačka policija".

Sirijac je putem Twittera zamolio javnost za pomoć u pronalasku svoje petogodišnje kćeri Allse, od koje je, kako tvrdi, razdvojen kada ga je hrvatska policija vratila u BiH.

Muškarac je rekao da je sa skupinom migranata nedavno došao u BiH, nakon čega je preko Bihaća uspio ući u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog pješačenja došao je do područja sela Smoljanac kod Plitvičkih jezera, piše Novi list.

- Nismo imali hrane i stao sam u lokalnih trgovini da kupim neke namirnice. Tu me uhvatila hrvatska policija, strpala u auto i vratila natrag u Bosnu. Rekao sam im da mi je tu kćer, molio ih da nas ne razdvajaju. Nisu mi vjerovali - rekao je Sirijac u videu na Twitteru.

Pogledajte i video s mjesta pucnjave u Zagrebu:

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Tko se to pri ilegalnom prelasku odvaja od petogodišnjeg djeteta i ide u trgovinu po namirnice? Lik laže... bit će je mala "prešla" u Njemačku pa sad i on mora tamo u potragu...

 • Avatar gordi
  gordi:

  natrag odakle si došao milom ili silom...šlus

 • herold:

  Da sam u negovoj koži i ja bih vjerojatno lagao. Činjenica je da migranti lako ulaze u hrvatsku preko zelene granice. Svi oni koji su sada u srbiji i bosni kad tad će ući u hrvatsku a iz hrvatske jako ... prikaži još! teško jer su slovenci na svoju zelenu granicu postavili žičanu ogradu.