Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Saborski zastupnik nikada nije predao niti pokazao krivotvorene dokumente Odvjetništvu'

Na krivotvorenim dokumentima temelje se izjave Branimira Glavaša
10. prosinca 2019. u 15:57 1 komentara 479 prikaza
Branimir Glavaš
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo prije tjedan dana je priopćilo kako se na krivotvorenim dokumentima temelje izjave Branimira Glavaša iz ožujka 2018., kada je ustvrdio kako ima potvrdu da je zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetništva Miroslav Kraljević kao dobrovoljac JNA sudjelovao u agresiji na Hrvatsku.

Branimir Glavaš DORH objavio: 'Dokumenti kojima se Glavaš služio za optužbe su krivotvoreni'

Oglasio se danas priopćenjem i HDSSB, i to u ime samog Glavaša, saborskog zastupnika i predsjednika te stranke. Navodi se kako je, u sklopu izvida, ispitan u zagrebačkom Odvjetništvu u studenome 2018.

- Prilikom tog razgovora spomenuti saborski zastupnik (Glavaš, nap.a.) nije predao, niti pokazao, ni jedan dokument ODO-u Zagreb na osnovu kojega bi ODO Zagreb mogao donijeti zaključak koji je donio, a koji se odnosi na dokumente vezano uz zamjenika županijskog državnog odvjetnika ŽDO-Osijek i koji su označeni krivotvorenima.

Nastavljeno suđenje Branimiru Glavašu SUĐENJE BRANIMIRU GLAVAŠU Svjedok: 'Nikada nisam čuo da je Glavaš naredio da se netko uhiti ili ubije'

Dokumente s kojim je raspolagao saborski zastupnik, isti nikada nije kopirao, umnožavao ili dijelio drugim osobama, tako da osim što su isti nepoznanica za ODO Zagreb od strane zastupnika na kojeg ODO Zagreb aludira, nepoznanica su i za bližu, ili širu javnost – stoji u priopćenju koje potpisuje Matko Perković, glavni tajnik HDSSB-a.

O svojim novim saznanjima vezanima uz Miroslava Kraljevića, zaključio je, "saborski zastupnik će obavijestiti DORH i javnost kada se za to steknu zakonski i drugi uvjeti". 

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • kalimera:

    Je li i mi to imamo šešelja u parlamentu.Zar nam ovakvi kroje zakone?