Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB brani Glavaša

'Saborski zastupnik nikada nije predao niti pokazao krivotvorene dokumente Odvjetništvu'

Branimir Glavaš
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10.12.2019.
u 15:57

Na krivotvorenim dokumentima temelje se izjave Branimira Glavaša

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo prije tjedan dana je priopćilo kako se na krivotvorenim dokumentima temelje izjave Branimira Glavaša iz ožujka 2018., kada je ustvrdio kako ima potvrdu da je zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetništva Miroslav Kraljević kao dobrovoljac JNA sudjelovao u agresiji na Hrvatsku.

Oglasio se danas priopćenjem i HDSSB, i to u ime samog Glavaša, saborskog zastupnika i predsjednika te stranke. Navodi se kako je, u sklopu izvida, ispitan u zagrebačkom Odvjetništvu u studenome 2018.

- Prilikom tog razgovora spomenuti saborski zastupnik (Glavaš, nap.a.) nije predao, niti pokazao, ni jedan dokument ODO-u Zagreb na osnovu kojega bi ODO Zagreb mogao donijeti zaključak koji je donio, a koji se odnosi na dokumente vezano uz zamjenika županijskog državnog odvjetnika ŽDO-Osijek i koji su označeni krivotvorenima.

Dokumente s kojim je raspolagao saborski zastupnik, isti nikada nije kopirao, umnožavao ili dijelio drugim osobama, tako da osim što su isti nepoznanica za ODO Zagreb od strane zastupnika na kojeg ODO Zagreb aludira, nepoznanica su i za bližu, ili širu javnost – stoji u priopćenju koje potpisuje Matko Perković, glavni tajnik HDSSB-a.

O svojim novim saznanjima vezanima uz Miroslava Kraljevića, zaključio je, "saborski zastupnik će obavijestiti DORH i javnost kada se za to steknu zakonski i drugi uvjeti". 

Komentara 1

KA
kalimera
11:07 11.12.2019.

Je li i mi to imamo šešelja u parlamentu.Zar nam ovakvi kroje zakone?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije