Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera kamioni

Rončeviću bi mogli suditi Horvatović ili Ivana Kršul

Berislav Rončević
Mišo Lišanin
17.10.2009.
u 23:12

Šef uskočkih sudaca Ivan Turudić potvrdio je da bi predmet zaista mogla dobiti sutkinja Ivana Kršul koja trenutačno nema puno posla jer je nedavno završila proces Maestro.

Idući tjedan na Županijski sud u Zagrebu stići će Uskokova optužnica protiv Berislava Rončevića za zloporabu ovlasti, čime će afera “kamioni” nakon pet godina dobiti epilog pred sudom.

Iako se na jednoj od televizija večeras moglo čuti da je predmet, i prije nego što je optužnica stigla, već dodijeljen i određen je datum suđenja, na sudu to demantiraju. Šef uskočkih sudaca Ivan Turudić potvrdio je da bi predmet zaista mogla dobiti sutkinja Ivana Kršul koja trenutačno nema puno posla jer je nedavno završila proces Maestro.

No, predmet bi mogao dobiti i Željko Horvatović, koji upravo dovršava pisanje presude Branimiru Glavašu. O zakonskim rokovima ovisi, pak, termin početka suđenja.

Naime, obrana ima rok od osam dana za odgovor na optužnicu, a nakon toga optužno vijeće najkasnije za mjesec dana odlučuje ide li predmet na suđenje ili pak optužnicu vraća na popravak. Rasprava će početi čim svi ti rokovi prođu, dakle sredinom prosinca.

Ključne riječi

Komentara 27

PI
Pippo9
11:44 18.10.2009.

Ako je uistinu pronevjerio novac i ako je afera kamioni stvarno njegova zasluga onda treba biti kažnjen bez obzira tko je i što je predstavljao...pošto je sve u procesu može se opravdano reči da institucije pravne države rade odličan posao!!!

Avatar zagi zagi
zagi zagi
11:46 18.10.2009.

kriv je jer mi izgledakao nekakav psiho, bez ikakvih dokaza bi ga osudio kao primjer svima drugima

OB
-obrisani-
09:07 18.10.2009.

pippo.. .dozvoljeno, pisanje tebi po forumima, je dokaz , da si neovlasteno, napustio ustanovu..i apsolutno nije pohvalno, da ovdje sipas gluposti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije