Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21 godinu na čelu grada

Reakcije na Bandićevu smrt: 'Živio je za svoj grad'. Oglasio se i Dario Juričan

milan bandic
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
28.02.2021.
u 09:07

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u svibnju upravljati Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

U 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Brojni prijatelji, kolege, poznanici opraštaju se od Milana Bandića.

- Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu  pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru - napisali su u priopćenju iz Grada Zagreba.

Na ulazu u zgradu gdje je živio Milan Bandić zapaljena je svijeća.

28.02.2021., Zagreb - Zapaljena svijeca na ulazu u zgradu Milana Bandica. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

"Duboko me pogodila vijest da je iznenada preminuo gradonačelnik prijateljskog Zagreba, Milan Bandić. Hrvatska prijestolnica izgubila je dugogodišnjeg lidera koji je živio i radio za svoj grad i njegove stanovnike. To potvrđuje činjenica da mu je povjerenje da bude na čelu Zagreba dato više od dvije decenije. Grad Sarajevo i Grad Zagreb su na osnovu Sporazuma potpisanog sada već davne 2001. godine, povezani dvadesetogodišnjim prijateljstvom, partnerstvom i izuzetnom saradnjom. Porodici cijenjenog gradonačelnika i svim stanovnicima Zagreba upućujem najiskrenije riječi saučešća. Počivaj u miru, prijatelju!", napisao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Povodom smrti Milana Bandića oglasio se i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

"Dvanaest godina smo biti zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i susjedna grada. Kolege gradonačelnici, susjedi. Nekad čak i prijatelji. Kasnije de facto neprijatelji. Ali ja nisam licemjer koji će se odreći i zaboraviti nekadašnju suradnju zato jer je zadnjih godina nije bilo.

Prošli smo u tih dvanaest godina put od odlične suradnje, prijateljstva, privatnih druženja, političkih podrški pa onda nekakao nakon 5,6 godina i prvih čarki, nesuglasica, pa zatim svadja, zahladjenja odnosa, neispunjenih obaveza.. Sve do toga da zadnje dvije i pol godine uopće nismo razgovarali, niti smo se vidjeli niti čuli. Sad te više nema Milane. Sve što je bilo lijepo, a bilo je, posebno na početku, zauvijek ću pamtiti, a sve ono što je bilo ružno, već sam zaboravio. Počivaj u miru božjem i nek ti je laka hrvatska zemlja", napisao je Beljak.

Počivaj u miru Milane. Dvanaest godina smo bili zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i...

Objavljuje Krešo BeljakSubota, 27. veljače 2021.

Branimir Bunjac napisao je na Facebooku: "Bandić otišao u legendu. Žetončići traže novoga gospodara. Zagreb konačno ima šansu postati istinska metropola". 

Bandić otišao u legendu. Žetončići traže novoga gospodara. Zagreb konačno ima šansu postati istinska metropola.

Objavljuje Branimir BunjacSubota, 27. veljače 2021.

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek reagirao je na odlazak Milana Bandića statusom na Twitteru. 

Redatelja Dario Juričan na Facebooku je napisao: "Milan Bandić (1955.-2021.) Prerezao je danas zadnju etiketu". Dodao je i fotografiju Bandića kako izlazi iz Remetinca.

Milan Bandić (1955.-2021.) Prerezao je danas zadnju etiketu..

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraSubota, 27. veljače 2021.

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak izrazio je sućut obitelji.

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u svibnju upravljati Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

Iz Stranke rada i solidarnosti su za 24sata potvrdili da će grad do izbora voditi dugogodišnja Bandićeva suradnica Jelena Pavičić Vukičević (46), jedna od dviju zamjenica gradonačelnika. Druga zamjenica je Olivera Majić. U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika.

milan bandic
1/43
Ključne riječi

Komentara 187

DU
Deleted user
08:24 28.02.2021.

Neki, poput ovog neduhovitog tzv. režisera i u ovom trenutku ne mogu sakriti bijedu i ispraznost svog vlastitog života.

OP
optrt
08:29 28.02.2021.

Sramite se svi vi pljuvači koji rigate vatru po mrtvome čovjeku. A najveća sramota je Večernji List koji dozvoljava ovu pljuvačinu i sramotu. Kada neki Srbin umre, nema komentiranja, to je zabranjeno. Ovo ćemo pamtiti, srami se VL

KG
KG002
08:24 28.02.2021.

Juričan je nesposobni drekavac, a prije svega primitivčina. Na stranu svi Bandićevi grijesi, ali ako netko misli da je on sam djelovao i da će netko tko ga naslijedi biti sposoban j teška poštenjačina, onda ste svi skupa naivne budale. Svi njegovi pajdaši samo će preokrenut svoj kaput i priklonit se novoj struji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije