Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Radiologu Luki Novoselu godišnja nagrada HLK-a za najzapaženije stručno ostvarenje

HKL
Foto: HKL
1/2
10.12.2022.
u 18:13

HLK godišnje nagrade dodjeljuje profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Radiolog Luka Novosel iz KBC-a Sestre milosrdnice dobitnik je godišnje nagrade Hrvatske liječničke komore (HLK) za najzapaženije stručno ostvarenje jer je započeo rutinsku primjenu četiriju interventnih radioloških zahvata od kojih je većina prvi put napravljena u Hrvatskoj.

Primjenom metode kreiranja arterijsko-venske fistule za hemodijalizu endovaskularnim putem, mehaničkom trombektomijom kod plućne embolije u visokorizičnih pacijenata te uvođenjem metoda krioablacije tumora i elektroporacije jetrenih metastaza značajno je pridonio kvaliteti liječenja bolesnika, unaprijedio hrvatsku medicinu i svrstao je uz bok svjetskih standarda dobre kliničke prakse, ističe HLK u priopćenju o subotnjoj dodjeli godišnjih nagrada istaknutim pojedincima.

HLK godišnje nagrade dodjeljuje profesionalcima koji su svojim stručnim, znanstvenim te javnim i društvenim djelovanjem doprinijeli unapređenju hrvatskog liječništva i liječničke profesije.

Dobitnici nagrade HLK-a za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke su dr. Josipa Radić u kategoriji znanstvenika starijih od 40 godina i liječnik Andrija Matetić u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina.

Foto: HKL

Liječnica Josipa Radić specijalistica je interne medicine, uža specijalistica nefrologije te endokrinologije i dijabetologije u KBC-u Split i izvanredna profesorica na splitskom Medicinskom fakultetu. Jedna je od idejnih začetnica i stručna voditeljica projekta "Digitalizacija i unapređenje nutritivne skrbi oboljelih od kroničnih bolesti" iz kojeg su proizašli brojni znanstveni radovi.

Liječnik Andrija Matetić specijalizant je treće godine kardiologije na Klinici za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Split i brojnim radovima objavljenima u suradnji s inozemnim kardiološkim centrima i organizacijama uvelike je doprinio novim otkrićima u području kardiologije,

Nagradu za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva dobio je liječnik Marin Smilović, čelnik Inicijative mladih liječnika koja je u rujnu organizirala, kako je ocijenjeno, iznimno uspješan prosvjed liječnika ispred Ministarstva zdravstva, a novinarka Nove TV Martina Bolšec Oblak dobitnica je nagrade za promicanje ugleda hrvatskih liječnika i liječničke struke u javnosti.

Svečana dodjela nagrada održana je u velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije