Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA VIDIMO

Putnici koji odbiju proći kroz nove skenere neće moći ući u zrakoplov

Heathrow
AFP
04.02.2010.
u 16:09

Osobama koje odbiju proći kroz skenere cijelog tijela u britanskim zračnim lukama, neće biti dopušteno ukrcavanje u zrakoplov, rečeno je u vladinu priopćenju.

Putnicima koji odbiju proći kroz nove skenere tijela na britanskim aerodromima bit će zabranjeno ukrcavanje, prenosi The Daily Telegraph priopćenje britanske vlade. Osoblje londonske zračne luke Heathrow, u kojoj se skeneri već primjenjuju, prošlo je i obuku za uočavanje neobičnog ponašanja putnika i za donošenje odluke koji će od njih biti dodatno pretraženi. U neobično ponašanje putnika, među ostalim, ubraja se i nervoza tijekom prolaska kroz terminal.

Novim skenerima potrebno je oko 15 sekundi da pregledaju osobu. Također, putnici imaju pravo tražiti da osoba koja pregledava slike sa skenera bude istog spola kao i oni. Sve će slike biti uništene nakon što putnik prođe kroz skener.

Koordinator Europske unije za borbu protiv terorizma Gilles de Kerchove usprotivio se nedavno općoj primjeni skenera za cijelo tijelo u europskim zračnim lukama zbog narušavanja privatnosti. Osim Britanije, skenere je uvela i Nizozemska.

Ključne riječi

Komentara 13

AM
amarila
16:57 04.02.2010.

Kakav kretenluk,zar vec nismo dosta izlozeni svim vrstima zagadjenja u svakodnevnom zivotu ? Tko to radi samo da se uvuce u guzicu ludim amerima!

WS
Winston_Smith
20:36 04.02.2010.

Eto, to vam je to što govorim. Svijet srlja u globalnu diktaturu. Tko se ne prilagodi njihovim pravilima taj je gotov. Počelo je sa kamerama prisluškivanjem mobitela a sada i ovo. Nije dobro!

OB
-obrisani-
16:24 04.02.2010.

Zašto baciti slike nakon pregleda!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije