Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Puhovski optužio HHO za ružan obračun s pokojnim Pukanićem

Kud plovi HHO-ov brod? – predsjednik Ivo Banac
Foto: Goran Stanzl
28.10.2008.
u 19:48

Pukaniću se ne može oduzeti ono što je u novinarstvu činio. Potkraj devedesetih svojim je pisanjem otvorio suštinska pitanja i otkrio je stvari o kojima se nije ništa znalo. Njegov rad treba cjelovito ocjenjivati, a ne iz njega uzimati ono što kome odgovara.”

Usponi i padovi
Tako je danas komentirao prof. Stjepan Malović, profesor sveučilišta u Zadru i Dubrovniku te direktor Međunarodnog centra za obrazovanje novinara, priopćenje HHO-a u kojem se navodi da “nas iskustvo pukanićevštine u medijima uči da takva vrsta novinarstva pogoduje nezakonju i pravnom nihilizmu”.

Malović je dodao kako treba biti racionalan u ocjenjivanju nečijeg rada jer svatko ima uspone i padove.

Žarko Puhovski, jedan od osnivača HHO-a i njegov bivši dugogodišnji predsjednik koji je iz HHO-a nedavno istupio upravo zbog slučaja hospitalizacije Mirjane Pukanić, bio je puno kritičniji.

– Riječ je o ružnom obračunu koji s ljudskim pravima nema veze! Čičak se nastavlja ponašati po svom obrascu i opet se s ljudima obračunava nakon njihove smrti, kada se oni više ne mogu braniti – optužio je Puhovski. Za HHO je pak ustvrdio da je “istureni kiosk EPH”.

Premda je Ivan Zvonimir Čičak, koji se nedavno vratio u HHO, potpisao to priopćenje koje je objavljeno, u HHO-u tvrde greškom, baš na dan Pukanićeva sprovoda, danas nije imao vremena detaljnije objasniti što je pod pukanićevštinom točno mislio. Čičak je, naime, danas bio na putu. Umjesto njega izjasnio se Ivo Banac, predsjednik HHO-a. On tvrdi da Pukanić u nizu svojih tekstova nije objektivno i profesionalno izvještavao, nego je bio svojevrsni aktivist umočen u milje o kojem je navodno raspravljao u svojim člancima.

U sukobu s Pukijem
– Novinar mora biti neovisan i ne smije sebe miješati u aktivnosti o kojima piše – rekao je Banac. Svoje tvrdnje potkrepljuje i time što je Hrvatsko novinarsko društvo sada pokojnog Pukanića nedavno isključilo iz svoga članstva.

– Novinari mogu biti kritični, ali ne smiju biti pristrani – poručio je Banac, koji je prvi stao u zaštitu Mirjane Pukanić u slučaju njezine prisilne hospitalizacije. Otad je bio u sukobu s njezinim, sada pokojnim suprugom.

Povijest sukoba Pukanić - HHO
 
HHO upozorava na 'pukanićevštinu'
 
Pukanić i osobno zatražio pomoć od HHO-a
 
Banac: HHO od nadležnih traži ispitivanje 'slučaja Mirjane Pukanić'
 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije