Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BACIO DJECU S BALKONA

Psihijatar otkriva što je mogao biti okidač za stravičan zločin

Pag
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/12
VL
Autor
Romana Kovačević
28.02.2019.
u 21:09

"Ako udariš na one koje voliš, time udaraš na sebe, radiš svojevrsno samoubojstvo"

Ono što čovjeka čini društvenim bićem emocionalna je zrelost i nadvladavanje vlastitih osjećaja, bilo na način da svoju ljutnju, bijes, požudu ili bilo koju drugu strast uspijevamo odgoditi ili da te snažne osjećaje sublimiramo i tu energiju koju u nama proizvode usmjerimo na neki koristan rad kako bismo je iz sebe izbacili. Stravični čin nasilja nad vlastitom djecom, koje je otac jedno za drugim bacio kroz prozor s visine od šest metara i time ih teško, neke za život opasno ozlijedio, pokazuje prvenstveno da taj otac nije uspio izregulirati svoje osjećaje i postići emocionalnu zrelost te da najvjerojatnije mrzi sebe i osjeća se bezvrijedno – kaže psihijatar prof. Vladimir Gruden.

– To je učinio iz zanimljivog razloga. Ako udariš na one koje voliš, a za očekivati je da svaki roditelj, ma kakav bio, voli svoju djecu, time zapravo udaraš na sebe i činiš svojevrsno samoubojstvo. Do toga dolazi kad podlegneš životnim teškoćama jer su ti nepodnošljive. Netko se u toj situaciji opija, netko se ubije, a netko uništi ono što mu je najmilije ubijajući tako sebe. Jednostavno razvija neku vrstu autoagresije.

Pogledajte izjavu vlasnika kuće:

Zasigurno mrzi sebe jer se ne osjeća dovoljno vrijedno pa ovakvom eksplozijom svojih osjećaja u konačnici uspijeva privući pozornost na sebe i, evo, mi o njemu razgovaramo. Slično je kad se ljudi penju na Himalaju ili bjesomučno brzo voze automobil, svjesni da mogu poginuti, ali poginuli bi na Himalaji ili pri nenormalno velikoj brzini i time bili zabilježeni, na neki način “slavni” – govori prof. Gruden.

Pag
1/14

Slabija verzija takvog ponašanja svađa je roditelja i djeteta pri čemu, kaže, roditelj zna reći: “Bilo bi bolje da te nisam ni rodio!”

Komentara 43

TA
Tag
21:42 28.02.2019.

Ovako nesto napraviti ne moze normalan covjek...Taj lik je toliko poremecen da ga treba potpuno izolirati iz okoline...Svoju djecu nevinu izbaciti kroz prozor tu covjek ostaje bez texta...Ali opet sto sebi nije naudio...Sto on nije skocio kroz prozor..Pa se ubio..Nego tu samo moze biti ljubomora u pitanju i zelja da se osveti supruzi...

DU
Deleted user
22:07 28.02.2019.

Pa kad vidiš tu facu osjetiš gađenje. To je Lombrosov tip !!!!

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:19 28.02.2019.

U Srbiji postoje zatvori koji jedva docekaju te propalice koji se igraju sa decom i sa njihovim zivotima..Posaljite ga na 30 dana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije