Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio u kritičnom stanju

Prvi slučaj eutanazije maloljetnika zabilježen u Belgiji

Eutanazija, ilustracija
Foto: Thinkstock
17.09.2016.
u 12:51

Eutanazija maloljetnika provedena je u Belgiji, što je prvi slučaj primjene pravila koje je ta država usvojila 2014. kako bi dopustila liječnički potpomognutu smrt djeci svih godina, rekao je predsjednik državnog odbora za eutanaziju.

Predsjednik odbora Wim Distelmans napisao je u priopćenju kako je o prvom takvom slučaju njegovom odboru prošlog tjedna javio lokalni liječnik. Maloljetna osoba bila je u kritičnom stanju, no nije poznato više informacija.

Belgija je eutanaziju legalizirala 2002., te je dvije godine prepravljala pravila kako bi ju omogućila i maloljetnicima u beznadnim medicinskim situacijama.

To je jedina država na svijetu koja dopušta eutanaziju maloljetnicima svih dobi, dok u susjednoj Nizozemskoj oni trebaju imati barem dvanaest godina.

Između 2003. i 2013. u Belgiji je eutanazirano gotovo 8752 ljudi, prenosi državni odbor za kontrolu eutanazije.

Ključne riječi

Komentara 19

GO
gooniegoogoo
12:58 17.09.2016.

novi uspjeh progresivizma. sasvim je nerealno očekivati da bi u dljnjih 10 godina čovječanstvo moglo smisliti kakav novi lijek, postupak, terapiju koja bimu barem život kolikotoliko unormalili, ako ne već izliječili

AT
Atanazije
21:06 17.09.2016.

Kad bi me netko pitao kako izgleda sumrak civilizacije, odgovor bi bio eutanazija, a eutanazija mladih, djece je još ispod toga. Najčešći komentari čitatelja u stranim novinama su - pa ionako uspavljujemo pse... Nedavno su eutanazirali djevojku od otprilike 22 godine jer je dugo bila u depresiji (da se ne misli da moraš imati neki rak ili tak nešto). Čovjek nije samo tijelo; kod nas je sad vrlo popularno pljuvati po svemu što vuče na religiju, osobito kršćanstvo, ali zovite to kako hoćete, energija ili što već... Mladi čovjek koji je nedavno ubio svoje roditelje, vjerojatno pod utjecajem sotonista, tjelesno je super, izgleda zdravo. Dakle, on ima pravo živjeti, a netko tko je tjelesno bolestan je toliko kvaran da mu treba pomoći da ga se što prije otarasimo. U Belgiji se, dakako, i masovno ubijaju stariji ljudi, ipak zauzimaju stanove i to...

AT
Atanazije
21:11 17.09.2016.

Osim toga, fantastično mi je kakvom se strašću borimo protiv smrtne kazne za najteže zločine, a pritom promičemo ubijanje bolesnih i slabih, kojima treba utjeha i pomoć... Patnja žrtava zločinaca je vjerojatno bila veća (zapravo je glupo to procjenjiva), ali za ljudska prava zločinaca se borimo svom snagom... To izaziva jezu, eutanazija starih i nemoćnih i mladih, to je jeza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije