Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBOJNIŠTVO U VIROVITICI

Prosjakinja pretukla staricu zbog 100 kn

02.04.2009.
u 10:02

U obiteljskoj kući sedamdesetosmogodišnje Ivke Rozić u srijedu oko 15 sati dogodila se prava drama. Starici, koju svi dobro znaju po dobročinstvu, jer je uvijek pomagala siromašnima, na vrata je pokucala nepoznata žena koju su stanovnici Virovitice posljednjih dana viđali kako “prosi” po kućama, ali i na gradskoj tržnici. Novac joj je, navodno, trebao za liječenje djeteta, a od starice je, kako doznajemo, zatražila pet kuna, koje je i dobila. Samo trenutak poslije žena je rukama uhvatila staricu za prsa, ugurala je u sobu i počela je tući rukama i nogama. S obližnjeg stolića dohvatila je staklenu vazu kojom je staricu udarila više puta po glavi pa je nesretna Ivka Rozić pala na pod.
 
 Uzalud dozivala pomoć  
 – Majka je ispričala da je žena tražila još novca, pa joj je majka rekla da iz novčanika uzme preostalih 100 kuna. Odlazeći iz kuće još je jednom majku, koja je ležala u lokvi krvi, udarila nogom, a zatim je zaključala vrata i nestala. Nakon što je došla k sebi, majka je pokušala zatražiti pomoć, ali nije mogla iz kuće pa je, bacajući šalicu i odjeću kroz prozor, pokušala pozvati susjede. No, nikoga nije bilo na ulici. Dva sata kasnije, u krevetu, oblivenu krvlju, pronašla ju je sestra Ljuba, koja joj je došla u posjet – kazao je Mato Rozić, najmlađi od dvanaestero Ivkine djece.
 
 S teškim ozljedama glave opasnim za život starica je prevezena u virovitičku bolnicu, gdje se na odjelu intenzivne njege oporavlja od rana i šoka.
 
 – Ivkino je stanje sada stabilno, ali pretrpjela je potres mozga, slomljene su joj kosti glave, pa će biti potrebna operacija i dug oporavak – potvrdili su u virovitičkoj bolnici. Danas su majku posjetila njena brojna djeca, koja su svakog dana skrbila o njenim potrebama. Obitelj je zaprepaštena strašnim napadom na njihovu majku te traže da policija što prije otkrije okrutnu razbojnicu.
 
 Pojačan nadzor  
 – Bio sam zarobljenik logora u Jablanici, ali ozljede kakve je zadobila moja majka ni u ratnom logoru nisam vidio – kaže sin Mato Rozić.
 
 Načelnik PU virovitičko-podravske Slavko Kopjar danas je potvrdio da je policija pojačala nadzor nad osobama koje “prosjače” po kućama te da je na tragu razbojnici koja se odvažila, zbog nekoliko kuna, zamalo ubiti sedamdesetosmogodišnju Virovitičanku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije