Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što biste vi učinili?

Pronašla novčanik pun novca na parkiralištu i vratila ga vlasnici

Izgubljeni novčanik
Foto: Thinkstock
27.11.2014.
u 09:52

Kada je policija našla vlasnicu i vratila joj novčanik, doznali su da je novac bio namijenjen božićnim darovima za obitelj

Novčanik pun novca zvuči kao dar s neba, no iako bi takvo nešto svakome dobro došlo, jedna žena iz SAD-a nije dugo razmišljala što će učiniti kada je vidjela da ga je netko izgubio.

Joyce Gardner pronašla je novčanik na parkiralištu trgovine u gradu Waterfordu u američkoj saveznoj državi Connecticut, a kada ga je otvorila, vidjela je u njemu veću količinu novca. Bez razmišljanja predala ga je policiji kako bi se pronašao vlasnik.

– Poželite gospođi lijepi Dan zahvalnosti – rekla je Gardner policajcu kojem je predala pronađeni novčanik. Iz policije su izvijestili da je u novčaniku bilo 726 dolara (oko 4500 kn). Kada je policija pronašla vlasnicu i vratila joj novčanik, doznali su da je novac bio namijenjen božićnim darovima za obitelj, piše FoxCT.

Policajci su pohvalili Samaritanku Joyce Gardner jer je učinila dobro djelo i pokazala da nije sve tako crno.

>> Ne tako dobra Samaritanka: Vratila torbu, ali zadržala fotoaparat

>> Nezaposleni mladić pronađenih 25.000 kuna vratio vlasnici

Komentara 11

MA
majstor1
11:38 27.11.2014.

Neznam kaj bi napravil ja to nemogu nac mogu samo svoj zgubit(sad bas kolko je pun)

Avatar fijolica
fijolica
11:34 27.11.2014.

Ne bih se složila da je poštena nalaznica Samaritanka - to što je učinila trebalo bi biti nešto najnormalnije. Možda bismo se češće trebali zapitati kako bi nama bilo da nam se desi da izgubimo nešto što trebamo: da nam to pošteni nalaznik vrati ili da prisvoji kao da je njegovo (a nije, zar ne)? A onda postupiti po onom zlatnom pravilu: učini drugome ono što želiš da drugi učini tebi. Svijet bi bio ljepši i svi bismo bili barem malo sretniji.

MI
mirojec
17:03 27.11.2014.

Ja bih sav novac iz novčanika uplatio HDZ-u za pripremu izbor. Ha, ha, ha !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije