Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA JOŠ POŠTENIH

Nezaposleni mladić pronađenih 25.000 kuna vratio vlasnici

novac
Foto: ilustracija
22.11.2014.
u 11:43

Momak nije iz skromnosti želio govoriti o ovom slučaju jer drži da je dužnost svakog čovjeka ne uzeti tuđu stvar

Kako ima još poštenih ljudi, svjedoči i mladi Vinkovčanin koji je u jednom trgovačkom centru u Vinkovcima pronašao novčanik s 25.000 kuna i iz osobne iskaznice doznao adresu vlasnika te odnio novac na tu adresu. Momak nije iz skromnosti želio govoriti o ovom slučaju jer drži da je dužnost svakog čovjeka ne uzeti tuđu stvar ma koliko mu bila potrebna.

Njemu i njegovoj obitelji, kako doznajemo od poznanika, novac je itekako potreban jer on, iako mu je 26 godina, ne radi, majka također ne radi, a otac je zaposlen kao portir u jednoj vinkovačkoj ustanovi i od ionako male plaće, odbijaju mu svakog mjeseca trećinu jer je bio jamac prijatelju koji ne plaća kredit.

Kako doznajemo, Vinkovčanka čiji je novac mladić pronašao podigla je gotovinski kredit u jednoj banci i na putu kući navratila u kupovinu u trgovački centar u blizini zgrade u kojoj stanuje. Dok je razgledala što će kupiti, iz torbe joj je ispao novčanik s 25.000 kuna, ali to nije primijetila sve dok nije došla kući jer je kupljeno plaćala novcem iz drugog novčanika.

Šokirala se kada je otkrila da nema novca, ali zvono koje se na vratima oglasilo nedugo potom nagovijestilo je kako još uvijek ima poštenih ljudi.

>> "Čiko, našao sam ovaj novčanik pun novca. Pronađite vlasnika"

>> Vozač kamiona umirovljeniku vratio novčanik s 2000 kuna

Komentara 4

MA
Makava
11:58 22.11.2014.

Svaka čast za poštenje, nadam se da mu je gospođa dala nagradu koju zaslužuje.

Avatar ucjena
ucjena
05:54 25.12.2014.

da ga je nagradila, ???? pisalo bi, mozda, vratiti je ljepo i treba, ali kad nades, puno, sto se ne zardi postenim radom, nikad, ionako je muljaza, a taj ciji su snaci ce se opet:::))))

CV
CENZURIRANO_VL
11:56 22.11.2014.

Podigla je gotovinski kredit od 25000 i na putu kući navratila u kupovinu?! A plaćala je drugim novčanikom? Prije svega tko još podiže "gotovinski kredit" i onda ide u kupovinu sa dva novčanika. Meni se nekako čini da takvi nepromišljenieni i čudni slučajevi koji idu u kupovinu sa dva novčanika ne zaslužuju da im se povrati "porez na glupost".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije