Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Proglašen narančasti alarm za dio Hrvatske. Stiže promjena vremena za vikend

Turistička sezona u punom je jeku, Zadar vrvi turistima
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.07.2022.
u 09:37

Za danas je proglašen narančasti meteoalarm za dubrovačku regiju i Velebitski kanal zbog visokih temperatura ili jačine vjetra, dok je proglašen žuti meteoalarm za riječku i splitsku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

U Slavoniji i Baranji te osobito u Dalmaciji u srijedu će prevladavati sunčano, a u ostalim krajevima naoblaka će biti promjenljiva, na zapadu popodne uz moguće malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti od 29 do 34 Celzijevih stupnjeva, dok će u gorju malo niža.

Za danas je proglašen narančasti meteoalarm za dubrovačku regiju i Velebitski kanal zbog visokih temperatura ili jačine vjetra, dok je proglašen žuti meteoalarm za riječku i splitsku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Foto: DHMZ

DHMZ je objavio vremensku prognozu i za četvrtak.

"Već od jutra postupan porast naoblake sa zapada. Od sredine dana mjestimične kiše bit će najprije u središnjim predjelima i Gorskom kotaru, zatim i na sjevernom Jadranu, a navečer i u Slavoniji i Baranji. Najviše sunčana vremena i uglavnom suho bit će u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, popodne i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će slaba do umjerena bura prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, duž obale između 21 i 26°C. Najviša dnevna većinom od 29 do 32, no u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 24 i 28°C", navode iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

Dipl. ing. iz DHMZ-a  Krunoslav Mikec najavio je prognozu za vikend za HRT.

"Od četvrtka na kopnu promjenljiva naoblaka, a uz sjeverac, od petka mjestimice i jak, temperatura zraka će se sniziti. Na povremenu kišu praćenu grmljavinom treba računati osobito u četvrtak, mjestimice i u petak, a u subotu će vjerojatnost za nju biti manja. Na moru će puhati bura, također od petka povremeno jaka s olujnim udarima. Pljuskovi i lokalni neverini mogući su prekosutra na sjevernom dijelu, a u petak u Dalmaciji. Vrućina će pritom popustiti. U nastavku tjedna, dakle, olakšanje od vrućine na kopnu, zatim i na moru. A njezin je povratak izgledan sredinom mjeseca", navodi Mikec.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar lasta mala
lasta mala
12:00 06.07.2022.

A u podne plaže pune. Melanomi kolo vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije