Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nastavlja se sunčano i vruće vrijeme, za sutra izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku

Dubrovnik: Tijekom vrućina najbolje osvježenje u gradu pruža Onofrijeva fontana
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
03.07.2022.
u 09:15

- Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece - navodi DHMZ

Vrijeme će danas biti sunčano i vruće, ponegdje u Dalmaciji i vrlo vruće. Vjetar će biti većinom slab, ponegdje i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će ujutro te ponovno navečer puhati slaba do umjerena, podno Velebita mjestimice na udare i jaka bura, a sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva bit će od 30 do 35 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju za danas je izdano narančasto upozorenje zbog toplinskog vala, a kninska je regija označena žutim upozorenjem. 

- Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi - navodi DHMZ. 

Foto: DHMZ

Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić označeni su žutim upozorenjem zbog mjestimice pojačane bure

Vrijeme sutra

Sutra će, također, biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, a krajem dana na sjeverozapadu će rasti naoblaka. Vjetar će biti uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom će biti između 31 i 36 °C.

Foto: DHMZ

Za sutra je za svaku regiju izdano žuto ili narančasto upozorenje. Razlog su pretežito iznimno visoke temperature te toplinski val. Narančasto upozorenje upaljeno je za riječku, splitsku te dubrovačku regiju. 

Zbog pojačane bure, kao i za danas, žuto je upozorenje izdano za Velebitski kanal. 

VIDEO Grci staju na kraj 'rezervacijama' ručnicima ležaljki na plaži, donijeli su novo pravilo

Komentara 1

MO
montello
15:30 03.07.2022.

Sparno je i prevruce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije