Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ TOPLINSKOG VALA

Još danas velika vrućina, a onda dolazi promjena vremena: Temperature će pasti ispod 30°C

Zagreb: Ljetni pljusak iznenadio građane
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.07.2022.
u 08:17

Utorak će u unutrašnjosti biti promjenljivo, mjestimice će padati kiša, a dnevna temperatura bit će malo niža. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi te grmljavina. Nakon većinom sunčane srijede, u četvrtak ponovno promjenljivo i nestabilno uz slabljenje umjerenog sjeverca i sjeverozapadnjaka te daljnji pad temperature, najavljuje HRT-ova meteorologinja

Zbog iznimno visokih temperatura danas je za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm, no čini se da će sutra vrućina popustiti, barem što se tiče unutrašnjosti Hrvatske. 

Danas će biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. Poslijepodne su mogući lokalni razvoji oblaka uz pljuskove i grmljavinu, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na jugu Like, a navečer uz povećanje naoblake i u zapadnim te sjeverozapadnim kopnenim predjelima, javlja DHMZ. Vjetar na kopnu uglavnom slab, poslijepodne mjestimice do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a sredinom dana će uz obalu zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37°C.

 

Sutra bi u unutrašnjosti temperature tijekom dana trebale pasti ispod 30 stupnjeva Celzijevih. U unutrašnjosti će biti promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu i dalje sunčano, osobito u Dalmaciji, dok su na sjevernom dijelu mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, podno Velebita i vrlo jaka, a u Dalmaciji bit će većinom umjerenog jugozapadnjaka. Minimalna temperatura zraka od 16 do 20, na Jadranu od 24 do 27, a maksimalna između 25 i 30°C, na Jadranu 32 i 35°C.

– Utorak će u unutrašnjosti biti promjenljiv, mjestimice će padati kiša, a dnevna temperatura bit će malo niža. Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi te grmljavina. Nakon većinom sunčane srijede, u četvrtak ponovno promjenljivo i nestabilno uz slabljenje umjerenog sjeverca i sjeverozapadnjaka te daljnji pad temperature.

 

U Dalmaciji će idući dani i dalje biti većinom sunčani, no na sjevernom Jadranu osobito u utorak, ali i u četvrtak, očekuje se promjenljiva naoblaka i povremena kiša. Izraženiji pljuskovi te grmljavina najvjerojatniji su u utorak u Istri. Zapuhat će umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, koja će u srijedu malo oslabjeti te u Dalmaciji okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Iznadprosječna toplina prati nas od kraja lipnja koji je u mnogim mjestima Hrvatske bio drugi najtopliji u povijesti mjerenja, no toplinskom valu nazire se kraj, osobito od sredine radnog tjedna – prognozira pak HRT-ova meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc

Komentara 1

GO
golden1
20:47 04.07.2022.

strašno... pasti će ispod 30? pa kaj bumo sad??? jadni mi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije