Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ijasamfranjo:

Profesori dijele negativna iskustva koja su doživjeli s nasilnim učenicima

iskustva profesora
Foto: Facebook
1/9
07.12.2018.
u 14:52

Brojni profesori stali su na stranu Franje Dragičevića, profesora čakovečke Tehničke škole koji je gurnuo dvojicu učenika

Brojni profesori stali su na stranu Franje Dragičevića, profesora čakovečke Tehničke škole koji je nasrnuo na dvojicu učenika nakon što su ga oni gađali kredom.

Pod oznakom #ijasamfranjo dijele svoja iskustva na društvenim mrežama.

– Učenik osmog razreda se svaki sat penjao na sto, skidao hlače i vikao 'Hoćeš da ga izvadim? Da vidiš što je piton' – jedno je od svjedočanstava.

– Učenik mi je držao ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalo – drugo je iskustvo.

– Kada sam kupila nove zimske gume učenik 8. razreda mi je prijetio da će ih izbušiti... (Kako se usuđujem kupovati tako dobre gume? - Bio je njegov odgovor) Na svu sreću, gume mi nije izbušio nego mi je izgrebao auto ključem s obje strane vrata... – napisala je jedna profesorica.

Podsjetimo, profesor Franjo Dragičević priznao je da je gurnuo dvojicu učenika i rekao kako bi to ponovio.

– Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman – rekao je profesor koji za godinu dana treba ići u mirovinu.

>> Učenica se popela na stol i napala profesora

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar ohjooj
ohjooj
15:10 07.12.2018.

Mene samo zanima koji je idiot promijenio školski zakon i zabranio da se takve učenike ne smije izbaciti sa sata i dati im neopravdan? Za čas bi, zbog količine neopravdanih sati bio izbačen iz škole i ostali učenici bi imali mir... Što mislite kako je ostalim učenicima s jednim ili više takvih u razredu?

SU
sumenko
16:17 07.12.2018.

Puna podrška profesorima!!! 👍

DU
Deleted user
15:46 07.12.2018.

Eh, dobra stara vremena, kada je siba izlazila iz raja. Ucitelji su bili postivani i respektirani, inace bi proradila ova iz raja, pa kada ne bi bilo koristi, slijedilo bi klecanje na pijesku zagrnutih hlaca. Ako bi se netko od tih zlocestih ucenika pozalio kod roditelja, za utjehu bi dobio jos jednu porciju po straznjici. Nisam nostalgicar, ali i saam sam se uvjerio prilikom posjeta nastavi, koliko je uciteljima tesko biti ucitelj. Jedne prilike sam i reagirao, tako sto sam jednog dripca dobro stegao za uho i ocitao mu lekciju koju je trebao dobiti doma, ali ocigledno nije. Na zalost niti roditeljski sastanci ne pomazu nista. Imam osjecaj, da su roditelji tih zlocestih ucenika ponosni na njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije