Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesor čakovečke škole:

'Učenika nisam mlatio, ali jesam gurnuo. Opet bih to napravio kad bih morao!'

Franjo Dragičević
Foto: Screenshot RTL
05.12.2018.
u 21:33

On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman - rekao je profesor Franjo Dragičević

Profesor čakovečke Tehničke škole koji je jučer nasrnuo na dvojicu svojih učenika nakon što su ga pogodili kredom poručio je da bi to opet učinio.

U školu je stigla i policija, a slučaj je prijavljen.

- Profesor je ustao osam učenika izbacio ih van, nakon čega učenici tvrde da je jedan pljunuo na klupu, nakon čega ga profesor hvata za vrat, udara po glavi, te nogom udara u zadnji dio tijela i učenik tada izlazi iz razreda, da bi nakon pet minuta profesor izašao na hodnik uhvatio drugog učenika, odvukao ga u kabinet te ga tamo odgurnuo u stol i tukao. Dvaput ga pljusnuo i jednom udarac u tijelo - rekao je jedan od učenika ove škole, javlja RTL.

- Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman - rekao je profesor Franjo Dragičević, kojemu je godina dana do mirovine.

Tvrdi da je još od jeseni taj razred, inače poznat u cijeloj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali da je ovaj put izgubio kontrolu nakon što je gađan kredom.

- Ja sam to napravio i kad bih morao opet bih napravio, sram me da sam morao... Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti - tvrdi Dragičević.

Ravnatelj Dražen Blažeka rekao je da je provokacija učenika bila nedopustiva, ali i da je profesorova reakcija bila neprimjerena. 

- Situacija se smirila, profesor i učenik bili su na razgovoru. Nadam se da se neće ponoviti - rekao je.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Komentara 33

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:46 05.12.2018.

Ne trebaš se profesore nikom ispričavat, svi bi jednako postupili

Avatar komentatorx
komentatorx
21:44 05.12.2018.

Svaka čast nastavniku. Klošari bi trebali svaki dan dobiti koju šljagu.

SO
SoloHan
21:46 05.12.2018.

Učenika treba poslat doma pa neka ga roditelji koji su ga tako fino odgojili doma školuju, i njega i sve takve, vidio Sam to u filmovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije