Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrolira učeničke izlaske

Profesor matematike osmislio aplikaciju koja se svidjela i njegovim kolegama: Svi ju žele i za sebe

Cista Velika: Roditelji ispred škole prosvjeduju zbog ukinute autobusne linije za školarce
Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.01.2023.
u 22:11

Profesor Pejdo uočio je da učenici u završnim razredima osnovne škole sve više nepotrebno pitaju za izlazak van iz učionice čime prekidaju i remete nastavu. Budući je inventivan sjetio se nesvakidašnjeg načina za doskočiti problemu

Profesor matematike iz Hercegovine Ivo Pejdo, koji je zaposlen kao nastavnik u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića u Čitluku, osmislio je aplikaciju koja je oduševila njegove brojne njegove kolege u BiH i u Hrvatskoj. Nakon što ju je predstavio na virtualnom forumu ne prestaje dobivati zahtjeve od kolega koji ju također žele. 

Naime profesor Pejdo uočio je da učenici u završnim razredima osnovne škole sve više nepotrebno pitaju za izlazak van iz učionice čime prekidaju i remete nastavu. Budući je inventivan sjetio se nesvakidašnjeg načina za doskočiti problemu. Napravio je aplikaciju koja bilježi vrijeme izlaska i povratka učenika iz učionice. Ona funcionira tako da učenik izlazi vani bez pitanja, no pri izlasku iz učionice mora na laptoptu pritisnuti svoj broj u imeniku, zatim taj broj pocrveni da bi u povratku, pod pritiskom, opet pozelenio.  

Datum, vrijeme odlaska, dolaska i odsustva automatski se bilježi u word datoteku koja se opet automatski otvori pri prvom odlasku vani, a kasnije se nadopunjuje. Dobiveni podaci su dostupni samo razredniku, a po potrebi i roditelju.

'Već u prvom tjednu primjene aplikacije primjetan je manji broj izlazaka i kraći boravak vani, ali još je rano za izvlačiti neke zaključke. Mnogi kolege su se zainteresirali za aplikaciju, pa razmišljam o izradi nove koja bi imala postavke, suvremeni dizajn, analizu s grafičkim prikazima i slično, i to i za windows i za android okruženje', kaže za Slobodnu Dalmaciju profesor Pejdo.

Kaže da su pozitivne i reakcije učenika koji su i sami svjesni da često bez stvarne potrebe izlaze iz učionice. 

Ključne riječi

Komentara 1

AI
airbender
18:30 26.01.2023.

Ne kužim kakvo izlaženje van iz učionice? Kad sam bio u školi, mogao si na wc i to je to. Ako si išao više puta u wc, bio si s*eronja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije