Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVA PULJIĆ-ŠEGO

'Predsjednica je upala u spiralu medijskog ismijavanja'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.09.2019.
u 11:50

"Mi ne možemo pobjeći od patrijarhalnog modela, od toga da je bolje ženi biti u kući, a politika je igra za velike dečke", smatra Puljić Šego.

Pismo koje je ovaj tjedan predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala Miloradu Pupovcu u jeku rasprava oko spornih izjava čelnika SDSS-a izazvalo je niz kritika i to ponajviše, očekivano, predsjedničkih kandidata. I dok Škoro kaže da je rekacija predsjednica zakašnjela, Milanović to vidi kao prijetnju Pupovcu. Oglasio se i Milorad Pupovac te poručio da dobro zna što znači kada vam vrhovna zapovjednica šalje tu vrstu poruke. Iz Vlade pak nisu stigle rakcije.

Iva Puljić-Šego, novinarka Večernjeg lista, gostujući u emisiji Točka na tjedan komentirala je zajedno s novinarkom Jutarnjeg lista Ivankom Tomom taj istup Grabar-Kitarović, ali i neke druge događaje vezane uz predsjednicu.

"Mislim da joj Plenković ne zamjera, on je svjestan da ona mora zaoštriti, jer mora pridobiti ove krajnje desne birače. On mora popustiti njoj, a s druge strane zadržati ovu poziciju centra. On mora ostati na svojoj poziciji, a nekako naći balans s predsjednicom i pustiti je da ide desnom i krajnje desnom tijelu, koje prijeti da će uzeti Miroslav Škoro", rekla je Puljić Šego.

Sličnog je mišljenja bila i Toma koja kaže da je predsjednici ta reakcija dobro došla, jer je kampanja počela.

Osvrnule su se i na ismijavanja predsjedničinog čitanja Pipi Duge Čarape. Dok Toma smatra da je to riječ o populizmu koji je potrošna roba i da je upravo to došlo do ismijavanja predsjednice, Puljić Šego smatra da je razlog tome činjenica da se radi o ženi.

"Ne vidim ništa sporno u tome, ali ona je upala u spiralu medijskog ismijavanja. To je i i zato što je žena, sve joj se komentira. Žene u politici danas doživljavaju nešto što muškarci neće doživjeti. Dobrim dijelom igra ulogu što je žena, što se oblači, što artikulira, gestikulira. Sve to skupa dovodi do toga da se nju i prekomjerno medijski ismijava. Mi ne možemo pobjeći od patrijarhalnog modela, od toga da je bolje ženi biti u kući, a politika je igra za velike dečke. To je jedna muška priča, tu se žene naprosto ne uklapaju", rekla je Puljić Šego, podsjetivši da je i Miroslav Škoro čitao u sklopu istog projekta što nije izazvalo takve reakcije.

VIDEO Predsjednica čita knjigu Pipi Duga Čarapa

 

Komentara 50

PR
Princeza
12:11 15.09.2019.

Mogu joj samo cipele cistiti udbaski mediji i politicari. Nasa predsjednica jos 5 godina! Kraljica!👍

IK
ikbmibm
16:11 15.09.2019.

Neki nerado prihvaćaju činjenicu da su KGH i Plenković u relativno kratkom vremenu, visoko pozicionirali Hrvatsku na karti Europe i svijeta.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
22:55 15.09.2019.

U nekim ljudima je preduboko Balkan, neki zive jos u Osmanskom carstvu. Kulturna vecina ce glasati Kolindu, pobjeda sigurna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije