Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predavanja na fakultetima vjerojatno neće započeti na jesen

Razlog su sporni Fuchsovi zakoni zbog kojih je Filozofski fakultet u štrajku i zbog kojih je Senat Sveučilišta donio odluku o bojkotu nastave ne dođe li do njihova povlačenja iz saborske procedure.
12. srpnja 2011. u 21:10 5 komentara 24 prikaza
\'08.07.2011., Zagreb - Na SRC Salati odrzan je dobrotvorni koncert, Opera pod zvjezdama, kojem su nazocili brojne osobe iz javnog zivota, Aleksa Bjelis s suprugom .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Rektor Aleksa Bjeliš otvorenim se pismom obratio studentima Sveučilišta u Zagrebu kako bi ih obavijestio o mogućnosti da na jesen akademska godina neće započeti.

Razlog su sporni Fuchsovi zakoni zbog kojih je Filozofski fakultet u štrajku i zbog kojih je Senat Sveučilišta donio odluku o bojkotu nastave ne dođe li do njihova povlačenja iz saborske procedure.

Kako je Bjeliš u svom pismu naveo, izglasavanje zakona bilo bi pogubno i za Sveučilište, koje bi palo pod politički i druge utjecaje, ali i za cijeli sustav visokog obrazovanja. Onemogućili bi, kaže, normalan rad Sveučilišta, a možda čak doveli i do njega raspada.

– Ipak, poduzet ćemo sve da bi se zaostaci nadoknadili – stoji u Bjeliševu pismu.

Rektor je naglasio i da će svi nastavnici koji to žele, predavanja moći održavati. Također, Medicinski fakultet demantirao je da je u štrajku. Štrajkaju samo članovi sindikata Akademska solidarnost na fakultetu.

O kolikom je broju zaposlenika riječ na fakultetu nisu otkrili.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • Westerner:

    ŠTo bi počeo faks na jesen, pa još traje beblje ljeto na Jadranu. Kad zahladi bit će prilike...

  • serđo:

    aleksa vrati se doma. povedi mihajla i uroša.

  • Mato Vilac:

    JAD I BIJEDA ŠKOLSTVA. Obećavani su besplatni upisi u prvu godinu studija. Dio djece koja su prvi dan upisa, 11.srpnja, došla na upis doživjela su šok. Fakultet ih je obavjestio da je u 9.00 SATI TOG DANA došla naredba da ... prikaži još!da brucoši koji dolaze, a da su već negdje počeli studirati moraju platiti 6 000 kuna. Neki su iz ZG otišli nazad u Osijek, Dalmaciju po keš koji treba upltiti na fakultetu ili NEMA UPISA. ( prekršaj jer je uplata iznad 5000 kn zabranjena). Kako odmah naći novce? Dio brucoša doveden je pred zid . Plati masno ako želiš na željeni fakultet. Na što je spalo ministarstvo? Kasa je očito prazna a odluke se donose kako i kad se kome hoće.Mizerija.