Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studenti na mukama
Povratak na članak

Predavanja na fakultetima vjerojatno neće započeti na jesen

Razlog su sporni Fuchsovi zakoni zbog kojih je Filozofski fakultet u štrajku i zbog kojih je Senat Sveučilišta donio odluku o bojkotu nastave ne dođe li do njihova povlačenja iz saborske procedure.

Komentari 5

DU
Deleted user
21:55 12.07.2011.

ŠTo bi počeo faks na jesen, pa još traje beblje ljeto na Jadranu. Kad zahladi bit će prilike...

VL
SE
serđo
22:07 12.07.2011.

aleksa vrati se doma. povedi mihajla i uroša.

VL
MV
Mato Vilac
22:37 12.07.2011.

JAD I BIJEDA ŠKOLSTVA. Obećavani su besplatni upisi u prvu godinu studija. Dio djece koja su prvi dan upisa, 11.srpnja, došla na upis doživjela su šok. Fakultet ih je obavjestio da je u 9.00 SATI TOG DANA došla naredba dada brucoši koji dolaze, a da su već negdje počeli studirati moraju platiti 6 000 kuna. Neki su iz ZG otišli nazad u Osijek, Dalmaciju po keš koji treba upltiti na fakultetu ili NEMA UPISA. ( prekršaj jer je uplata iznad 5000 kn zabranjena). Kako odmah naći novce? Dio brucoša doveden je pred zid . Plati masno ako želiš na željeni fakultet. Na što je spalo ministarstvo? Kasa je očito prazna a odluke se donose kako i kad se kome hoće.Mizerija.

VL
AG
Agramer198
02:39 13.07.2011.

Ekipa štrajka jer joj se neda delat...Vruće je za svisnut...

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:43 13.07.2011.

svako poduzeće, pa tako i fakulteti, moraj ubiti pod nadzorom vlasnika, u ovom slučaju države. a državom upravljaju političari. besplatno školstvo ne nosi ništa dobrog, ne kad je za sve. država mora imati kvote koje njoj trebaju, a sve ostalo neka bude i mora biti uz plaćanje. fakulteti, naravno, ne žele da je njihov rad podvrgnut ikakvoj kontroli, naučili dijeliti novce na sve strane. kad bi se njih pritisnulo da za svaku kunu koju dobiju od države moraju osigurati i kunu od privatnog kapitala, dobili bi jedan pravi napredan, agresivan pristup. koji jedini vodi k razvoju. a što smeta našim uvaženim profeosrima? to što će morati svako malo objaviti neki znanstveni rad, što će se napokon početi pratiti njihov znanstveni rad, koji plaćaju radnici ove zemlje? to ih smeta? neka odu raditi kod privatnika, pa tamo prodavati ovakve fore. inako je zg sveučilište na dnu europe. ostala se ni ne spominju. pametnome dosta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.