Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Pravi X-Files: CIA u javnost pustila tajne dokumente o 'izvanzemaljcima'

Dokumenti su podijeljeni na one koje bi volio imati agent Fox Mulder i one kojima je sklonija njegova sumnjičava partnerica Dana Scully
28. siječnja 2016. u 07:15 3 komentara 3172 prikaza
nlo
Foto: CIA
Pogledajte galeriju 1/2

Američka agencija CIA na svojim je stranicama objavila stotine dokumenata s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a vezani su za istraživanje izvanzemaljaca, neidentificiranih letećih objekata, natprirodnih pojava i slično. Kako bi posjetitelje svojih stranica dodatno zainteresirali za tematiku, dokumente su podijelili u one koji bi zanimali agenta Foxa Muldera iz popularne serije X-Files, koji bi s pomoću njih mogao pokušati dokazati kako vanzemaljci, NLO-i i slične stvari zaista postoje, te na one koji bi se više svidjeli njegovoj filmskoj partnerici agentici Dani Scully koja za sve te pojave ima znanstveno objašnjenje. Svi oni koji su očekivali da će skidanje oznake tajnosti s ovih CIA-inih dokumenata pokazati kako je u nekom laboratoriju skrivenom od očiju javnosti do detalja secirano tijelo izvanzemaljca zarobljenog u rušenju letećeg tanjura pedesetih godina prošlog stoljeća – prevarili su se.

Objavljena dokumentacija pokazuje i navodi sve zabilježene neobične pojave u različitim dijelovima svijeta, od Njemačke, preko SAD-a, do Afrike i Španjolske. Pokazuje i snimljene fotografije koje su okarakterizirane kao mogući NLO-i koji pokazuju prisutnost izvanzemaljaca. Iz dokumenata je vidljivo i da je CIA na osnovi tih informacija pokretala istrage, konzultirala se sa znanstvenicima, u suradnji s vojskom provodila i terenska istraživanja, no konkretni odgovori nisu pronađeni, a pogotovo ne oni koji bi potvrdili postojanje izvanzemaljaca. 

>> 'Kada postanem predsjednica otkrit ću istinu o NLO-ima'

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Ivekivek:

  Milanović je gospodin za novopridošlu bagru...

 • Avatar ninj@
  ninj@:

  vanzemaljac može biti samo kanadski picajolo, taj je tek sletio, još nije imao vremena jezik naučiti...

 • Avatar @promatrač
  @promatrač:

  Milanović je isto vanzemaljac tj. neuspjeli odbačeni klon njihovih predškolskih pokusa, koji je nekim slučajnim čudom iz Brisela dospio u slučajnu Hrvatsku i postao slučajni premijer.